• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

qb3 albo sbb4

Reakcji
0
Zadam głupie pytanie, ale ciekawi mnie to, a odpowiedzi jakoś znaleść nie moge.
Co to są rodzaje strojenia qb3 albo sbb4 ? (bo te są najczęściej stosowane - tak wyczytałem)

więc wybór rodzaju strojenia zawęża się do wyboru parametrów H i alfa (które różnią się w zależności od rodzaju strojenia)?
Nic poza tym? (oczywiście wybór strojenia zależy od naszych upodobań i oczekiwań).

A co z obliczaniem obudów w winISD?
Strojenie BR można przyjąć takie jak program docelowo oblicza? (nie chodzi mi o wartość obliczanej częstotliwości strojenia, a sposób jej obliczania).

Polecam przeczytac wszystkie czesci kursu. Pan Kisiel wyklada wszystko na tacy :) znajdziesz odpowiedz na kazde pytanie.

Strojenie BR można przyjąć takie jak program docelowo oblicza?

Program kozysta z ktoregos ze strojen i niestety nikt nie wie jakiego. Inne, lepsze programy przy liczeniu obudowy ''pytaja'' o rodzaj strojenia. Zmieniajac samemu wielkosc obudowy i parametry tunelu poruszamy sie poza teoretycznymi strojeniami choc mozemy w nie niechcacy trafic.

Powrót