dal efektu elektrycznego/parametrycznego? Nie ma sensu. Dla efektu wizualnego? Ma sens.Przewód zasilający Quad'a jest... delikatnie mówiąc bardzo lichy (cienki). Myślicie, ze jest sens wymiany na jakiś porządny (lepszy) ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
dal efektu elektrycznego/parametrycznego? Nie ma sensu. Dla efektu wizualnego? Ma sens.Przewód zasilający Quad'a jest... delikatnie mówiąc bardzo lichy (cienki). Myślicie, ze jest sens wymiany na jakiś porządny (lepszy) ?
czytając ten watek zaczynam się czuć jak w baśni albo czytając coś na AS....
Masz prawo do własnych odczuć ale chyba nie chcesz mi powiedzieć, że wzmacniacz z suchymi jak pieprz 40-toletnimi kondensatorami będzie grał równie dobrze jak z nowymi.
To co zaczęło dziać się w dole pasma to istna "sprężyna", zaś góra stała się lżejsza, bardziej krystaliczna.
Tak na marginesie... zastanawiałem się dlaczego od samego początku większość "zaawansowanych" forumowiczów atakowała mnie za to, że coś zmieniam, poprawiam itd. Naprawdę nie jestem w stanie tego pojąć bo w końcu to moje pieniądze, mój wzmacniacz mój wkład pracy i moja radocha
to z wywiadu z roku 1978.We designed our valve (tube) amplifier, manufactured it, and put it on the market, and never actually listened to it. In fact, the same applies to the 303 and the 405.
Ten wzmacniacz to taki pomnik techniki, jak Walker wiedział by co ludzie robią z jego wzmacniaczami to by się w grobie przewracał :biggrin:![]()
Nie zrobiłem z nim nic "strasznego".
zbyt cienkie (0,25mm2)
towarzysz wysokoefektywnych głośników elektrostatycznych.
Po trzecie: wyregulowanie prądów spoczynkowych jest jak najbardziej wskazane, a jesli twierdzisz inaczej to pozdrawiam serdecznie.
Kondensatory nie wpływają, a kabelki tak??? Faktycznie chyba zbyt długo przesiadywałeś na AS
traktowania tych mniej zaawansowanych
Ty traktujesz mnie to uwierz.
ośmieszać tych początkujących.
Jest to miejsce, w którym ludzie dzielą bądź powini dzielić się wiedzą tematyczną,
Ci przypomnę- fora interetowe są po to by wymieniać się informacjami, doświadczeniem, pomagać tym mniej zawansowanym lub totalnym laikom.
Po pierwsze: To nie jest wzmacniacz WALKERA lecz mój. To ja za niego zapłaciłem i w związku z tym mogę zrobić z nim co mi się podoba.