• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

QUADRAL QLX-155 zna ktoś te kolumny?

Staramy sie tepic gupie pomysly i nadmierne oczekiwania. Jezeli chcesz glosnej muzyki i duzego basu to ok, masz prawo tego wymagac, ale do osiagania takich efektow konieczny jest odpowiedni sprzet. Zatem kupujesz estradowe paczki z subwooferami na 18 calowych glosnikach i masz dokladnie to czego szukasz. Niestety z gowna sznurka nie zrobisz, a juz napewno nie za tak marny grosz jak 300zl, bo 300zl to kosztuje jeden dobry przetwornik do kolumny glosnikowej, a nie caly system, ktory ma jeszcze dawac mega bas i poziom naglosnienia jak w dyskotece.

Nie przeczytałeś całego tematu chyba ... Pytanie brzmiało Czy znacie jakieś inne kolumny (nowe) w tej samej cenie co stx f360n (zależy mi na basie i mocnych sopranach i głośności w tej cenie) czyli go okolo 1000zł

---------- Post dodany o 16:07 ---------- Poprzedni post o 16:06 ----------

Bo może są lepsze w tej cenie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Déjà_vu

Sory, od pół roku jeszcze nic nie kupiłeś?

http://diyaudio.pl/showthread.php/21575-Ktory-z-tych-głośników-wytworzy-najwięcej-basu-(STX)/page3

http://diyaudio.pl/showthread.php/23475-które-kolumny-będą-głośniejsze

To już trzeci temat z takim pytaniem, jak dla mnie zasługujesz na ostrzeżenie.

Co do Deja vu, przypominasz Route66...

trzeci i ostatni

---------- Post dodany o 16:09 ---------- Poprzedni post o 16:09 ----------

Kup se altusy, będzisz pan zadowolony ;)

altusy to smietniki z zawysokim basem jak na moje ucho i te wysokie tną uszy sam se je pan słuchaj

Nie przeczytałeś całego tematu chyba ... Pytanie brzmiało Czy znacie jakieś inne kolumny (nowe) w tej samej cenie co stx f360n (zależy mi na basie i mocnych sopranach i głośności w tej cenie) czyli go okolo 1000zł

---------- Post dodany o 16:07 ---------- Poprzedni post o 16:06 ----------

Bo może są lepsze w tej cenie

Bo takie tematy to cie z trudem czyta, zeby nie zasnac, powtarzaja sie one cyklicznie. Wiec jeszcze raz : masz za wysokie wymagania i za mala kase.

Nie na temat...

Podejrzewam, że i tak ich nie kupisz.

Kolumny kupione i grają tak jak chciałem dużo basu elegancka srednica pieknie gra wysokimi tonami lecz gdy sbliska się w wsłuchuje w kolumny średniotonowy gra najgłośniej i tu pytanie czy tak powinno byc? A i chyba muszę kupić jakiś wzmacniacz do nich lub koncówkę mocy bo na moim daje na maksa i widać ze kolumienki jeszcze by chciały :)

UWAGI MODERATORA

voxfa8sie47regwzhfpf_1382025640.jpg

Nom, prawie - w SM napisali 90W/8R
Faust? A co tam stoi na komodzie? (to był żart :P)

ja mam sony ta f 470 on ma chyba 100w przy 8 ohm

Raczej 2x80w, ale to i tak zadna roznica, zeby miec wyraznie lepsze granie trzeba z 2x160w pod 200w.

To jaki wzmacniacz był by odpowiedni to inna kwestia, choć nie sądzę aby był taki mocny potrzebny jak piszesz.

daje na maksa i widać ze kolumienki jeszcze by chciały

Pewnie przesterem waliło aż miło.
Jak kupi mocniejszy, góra 120W, to jak zrobi tak samo to wysokotonówka poleci ino roz.
Ale to dobrze, nauczy się chłopak że się powinno słuchać bardziej doświadczonych.
Za cenę tych kolumn złożył byś sobie dużo mocniejsze paczki.

Predzej zepsuje wysokotonowki slabym wzmakiem niz mocnym. Teoretycznie kazdy lepszy wzmacniacz ma male znieksztalcenia przy pelnej mocy, ale roznie to bywa.
Jesli chce wykorzystac pelen potencjal kolumn, to 100w na kanal bedzie malo. 100w to sie pcha w panel suba, do glosnika 20cm, a tam sa dwa duze tluczki, ktore trzeba dobrze napedzic.

Powrót