• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Radio Alpine CDE-9873RB co o nim sądzicie ?

Reakcji
0
Witam dopiero zaczynam swoją przygodę z Car-audio. Na początek chcę kupić sobie dobre radio z średniej półki i wybór padł na Alpine CDE-9873RB ale czy dobrze wybrałem czy jakiejś ważnej opcji temu modelowi brakuje ? W przyszłości zamierzam kupić głośniki HERTZ DSK 130. Zaznaczam, że interesują mnie wyłącznie radia Alpine. Mój budżet to max 600 złotych ( radio raczej kupie na raty).

Oto dane techniczne Alpine CDE-9873RB:

Alpine CDE-9873RB

Ponieważ podoba mi się ich design.
To może jakiś medion tevion z centrum chińskiego?Tanie,wygląda jak alpina,kolorowe...
Soryy,może wybrałes nie najgorzej ale wkopałeś sie z motywem designu,tu nikt raczej takimi sprawami sie nie interesuje,liczy się to co w środku,parametry,brzmienie,neutralność.Wygląd to sprawa drugoplanowa .Wybór głosników też niezbyt szczęśliwy,no ale cóż,jak design to design,nie zdziwie się jak za chwilę ktoś zjedzie takie podejście.

umberto napisał:
No właśnie, nie wszyscy potrafią ją docenić. Dużo ludzi szuka radii z 'dużym' basem i wysokim 'przecukrzonym' sopranem. Ta alpinka potrafi dać ten bas i sopran ale i neutralność także można na niej uzyskać. Jednym słowem to radio powinni Cię zadowolić.

Ja kupiłem niedawno Alpine CDE+9871rr to jest to samo tylko że niema zewnętrznego wejścia AUX. kupiłem je za 433zł nowe w sklepie internetowym na priv mogę podać jaki to sklep. W sklepie kosztuje około 560zł. Co do radia gra bardzo dobrze, osobne sterowanie subem, filtr górnoprzepustowy, i wiele innych. Jak najbardziej polecam.

Pozdrawiam

Zwróciłem uwagę na "moje" radio, ponieważ mieści się w moim budżecie. Zupełnie nie znam się na stronie technicznej radiootwarzaczy samochodowych więc chciałem się dowiedzieć czy jest jakieś inne lepsze radio Alpine'a na które mnie stać.

Powrót