• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Radio do 1800

Reakcji
0
Jakie radio mogę kupić do max 1800zl. Na razie moim faworytem jest Pioneer P88RS II. Dużo ustawień dźwięku i parę fajnych bajerów, ale podobno przereklamowane. Miałoby współpracować to z Helix 62.1. Muzyka Hip-Hop, Dance, Trance, D`n`b. W grę wchodzi tylko nowy sprzęt.

wisnialodz napisał:
Miałoby współpracować to z Helix 62.1.
eee ?
Widzę tu pewien bezsens.
Wolałbym przeznaczyć na radio połowę tej kwoty, a za resztę kupić jakiś wzmacniacz i coś zacniejszego na przód.

Tzn nad głośnikami jeszcze się nie zastanawiałem na razie chodzą mi po głowie te helixy ale może być coś lepszego. Nowy sprzęt dlatego, że będzie płacone w ratach. Wole mieć pełną gwarancję no i uzbierać szybko taką sumę będzie trudno, a potrzebuje już w tym miesiącu radio.

"takero" ma 100%racji lepiej kupic do 1100 zł a za reszte porzadne głosniki :wink:

wisnialodz, można też pożyczkę gotówkową wziąć i ją spłacać, kupując używany sprzęt.

Czy Clarion okazałby się lepszym wyborem. Myślałem o modelu DXZ788RUSB. Dużo tańszy jest niż p88rs II.

Lisus napisał:
http://www.allegro.pl/ite...akich_malo.html
ja też polecam to radio
słuchałem ostatnio ze wzmacniaczem braxa i przodzie 3-way braxa +morel tlr na górze :razz:
ale to nie to samo co helixy
ale wg mnie najlepszy wybór
tylko o zmieniarkę ciężko

Chyba jednak się skusze na coś tańszego, ewentualnie używka w dobrym stanie. Myślałem o tym Clarionie bo czytałem, że się opłaca go kupić. Design troszkę kontrowersyjny, ale mnie się podoba.

wisnialodz, ja za te pieniądze brałbym to z linka albo szukał jakiejś stacji multimedialnej
ale to moje zdanie

Witam!

lklukasz napisał:
tylko o zmieniarkę ciężko
Jesteś zainteresowany zmieniarką ? To ci mogę sprzedać zmieniarkę kompatybilną z tymi radiami :]

Oczywiście Nakamichi to jedyny dobry wybór z całego tego tematu :-)

Pozdrawiam,
Krzysiek191022.

krzysiek191022 napisał:
Oczywiście Nakamichi to jedyny dobry wybór z całego tego tematu :-)
też jestem tego zdanie
wg mnie najlepszy początek na hi-end zestaw bo podejrzewam, że na tym się nie skończy
audio wciąga
krzysiek191022 napisał:
Jesteś zainteresowany zmieniarką ?
dziękuję nie jestem
krzysiek191022 napisał:
To ci mogę sprzedać zmieniarkę kompatybilną z tymi radiami :]
możesz jakiś link wysłać, jestem ciekawy co to za wynalazek

Witam!

lklukasz napisał:
wg mnie najlepszy początek na hi-end zestaw
Zgadzam się, ja kiedyś "posmakowałem" dźwięku Nakamichi CD45 i do tej pory jestem w tym radiu, a dokładniej w brzmieniu zakochany ;-)

lklukasz napisał:
że na tym się nie skończy
Masz rację, skończyć się nie skończy, ale na pewno za szybko o zmianie radia nie pomyśli ;-)

lklukasz napisał:
możesz jakiś link wysłać, jestem ciekawy co to za wynalazek
Niestety nie mam fotki. Poszperaj w google - są tam zdjęcia zmieniarek tej firmy.

Pozdrawiam,
Krzysiek191022.

:lol:
Na co wisnialodz samo radio hi-end pod głośniki DB 62.1 ??
Pomyślcie ile kasy będzie potrzebował na hiendowy piec i głośniki pod to radio..
W tej cenie lepiej zrobi kupując kompletny zestaw.. :idea:

Witam!

Lady napisał:
Pomyślcie ile kasy będzie potrzebował na hiendowy piec i głośniki pod to radio..
Bez przegięć. Można mieć dobrze grający przód bez wydawania nie wiadomo jakiej kwoty.

wisnialodz, Ja Ci polecam Nakamichi z linku który podam poniżej. Jest to model od którego powinno się moim zdaniem wchodzić w wyższą klasę Car-Audio. Komplet jest zacny, zmieniarka gratis (jak okaże się nie sprawna to zawsze Ci mogę sprzedać inną (tanio) , a tą z aukcji odkupić ;-) ), kabel 100zł... no cóż jak się zdecydujesz to nie bierz go, ja Ci sprzedam za 30-50zł. Także jak jesteś w stanie i chcesz dobre granie, to licytuj ;-) To radio gra naprawdę PIĘKNIE, czysto i naturalnie! Na pewno nie zmarnujesz tych kilka stówek :-)
http://www.allegro.pl/item906882411_nakamichi_cd45z_gratis_wwwwwwwwwwwwwwww_high_end.html

Lady napisał:
Na co wisnialodz samo radio hi-end pod głośniki DB 62.1 ??
Autor tematu podał wyraźnie kwotę jaką chciałby przeznaczyć na radio "Radio do 1800zł" , tak samo jak nie określił, że na 100% kupuję DB 62.1 !

Pozdrawiam,
Krzysiek191022.

Powrót