• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Radio tylko panasonic i blaupunkt

Reakcji
0
Która firma oferuje lepszy dźwięk w radioodtwarzaczach z najniższej półki. Dodam, że pytam tylko o te 2 marki.
Dla przykładu:
co zagra lepiej- Panasonic CQ-C1465N czy Blaupunkt London MP37.
Pytam tylko o jakość dźwięku, nie o funkcje.

krzyhoo9 napisał:
zawsze twierdzono że jvc wyróżnia się dźwiękiem
...mocno odbiegającym od orginału.
LosCroques napisał:
Która firma oferuje lepszy dźwięk w radioodtwarzaczach z najniższej półki
Odpowiedź jest prosta,żadna,bo obecnie wszystko i tak pinpongi klepią.
LosCroques napisał:
co zagra lepiej- Panasonic CQ-C1465N czy Blaupunkt London MP37
Wsio od gustu zależy,ja wybrał bym blaupunkta,panasonici kreowane miały brzmienie na kontrastowość jak i tanie pionki czy clarki.
Nie wiem jak nowe blaupunkty,czy coś się zmieniło,ale stare zawsze były traktowane przez nieświadomych jako płasko,nie ciekawie grające radio.
Od siebie dodam tylko tyle-becker,jeśli się szuka jako takiej jakości a nie bajerów.

LosCroques, z miasta jesteś, weź poszukaj jakiegoś media markt czy saturna , tam zobacz jak wyglądają , posłuchaj i będziesz wiedział.

takero napisał:
tam zobacz jak wyglądają , posłuchaj i będziesz wiedział.
W sumie słuszna podpowiedź ale czy do końca?Bo jeśli człowiek trafi na punkt sprzedaży który pozwoli montować do auta klienta 25 modeli z oferty w celu odsluchania to OK,nie ma problemu.A jeśli nie?To
takero napisał:
zobacz jak wyglądają
i na tym poprzestań.Bo
takero napisał:
posłuchaj i będziesz wiedział
w tym kraju nie zadziała.

umberto napisał:
takero napisał/a:
posłuchaj i będziesz wiedział
w tym kraju nie zadziała.
chcialem polsuchac nakamichi CD300 bo maja w lokalnym sklepie. koles powiedzial ze jak jestem zainteresowany to wykladam 100zl i dopiero wtedy podlacza... ;]

Pawel S. napisał:
chcialem polsuchac nakamichi CD300 bo maja w lokalnym sklepie.
No właśnie,lokalne,małe i z reguły prywatne...w centrach mozna sobie pozwolić na wiele,bardzo wiele,elipsy 6,5 cala w 300L bo mniej więcej tyle mają skrzynki prezentacyjne do marketów,zajebisty basior,nie ważna że z deka chrupiący,ale jest,polecam tego typu wybór,tą drogą...żygać sie chce...
Sorki,ale jeśli mam coś podpowiedzieć to nie tym temacie,tu sie zrobiło z deka nie na temat.

Powrót