• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Radio, wzmak i sub do 1000zl

• Autor wątku Autor wątku dvd84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Kuzyn kupil sobie autko. Renault Megane ;) Nie ma teraz wygorowanych wymagan ale jest limit cenowy. Glosniki zostaja seryjne. Argumenty ze lepiej zrobic przod niz suba nie przemawiaja wiec zostaja.

- radio nowe/"jak nowe" z USB najlepiej z pomaranczowym podswietleniem i dobrze by bylo z HPF. Co znalazlem to

KENWOOD KDC-W4044UA
Clarion DB288RUSB
PIONEER DEH-2200UB

ale HPF to chyba zaden nie ma :(

- subwoofer "ma byc maly i nie robic dyskotek". Myslałem tu o MDS08, ale BS08 lub BS12 sa w promocji i kosztuja polowe MDS'a. Wyuczyl sie na stolarza to skrzynke sobie sam zbuduje:) czy jakies inne propozycje ??

- wzmacniacza mu nie wymyslilem, ale raczej lepsza uzywke za ok300zl poszukana na allegro lub gdzies.

potrzebowałbym porady w wyborze radia i wooferka, bo kompletnie nie wiem co mu dobrac :(

Witam
co to wzmacniacza to bym proponował KENWOOD PS 300T :razz:

PIONEER DEH-2200UB to sobie zobacz w mediamarkt czy satrurnie kaszana jak nic, gałka lata jak by się zaraz oderwać miała, a kółko od volume tragedia, śliskie, jak ktoś ma ręce wiecznie mokre jak ja to nie idzie przekręcić. Dopiero model chyba z 600zł ma te kółko gumowane.

Na mniej najlepsze wrażenie dotykowe robi zawsze alpine. Z reszta przejdź się do sklepu dla idiotów i sam zobaczysz jak one się prezentują.

Hey,

temat powraca ;) Radio zakupił Kenia 4044 juz jakis czas temu. Teraz szuka wzmacniacz i subika do ok 700zl. Skoro ma byc nowe to nie mamy za duzego wyboru. Wybrałem CARPOWER HPB-1502 + KABLE za 400zl (ewentualnie RCA trzeba dokupic np. SL CA50) i do tego DLS KW12 Performance za 330zl lub Hertz DS 250 w obudowie 250zl.
Zalezy mu tez zeby to wszystko nie zabierało duzo miejsca, wiec najlepiej byłoby na 20cm glosniku jednak do 300zl to chyba tylko MDS08 w obudowie.

Macie jakies inne propozycje ?? Na przodzie zostały originalne głośniki i tam nic robione nie bedzie, chodzi o to zeby troszke niskimi tonami autko wypełnic. Nie musi byc dysktoteki ;)

Pozdrawiam

na strefie ktos (chyba hehepack) mial u-diamention rm208L w tej cenie
bardzo fajny glosnik

Powrót