• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Radioodtwarzacz FLAC

Reakcji
14
Cześć wiara!Lat mnie tu wiele nie było...
Potrzebuję porady,pomocy w wyborze radioodtwarzacza FLAC.Liczą się dla mnie dwie rzeczy,pierwsza żeby "trawił" minimum 1500 kbps,druga-jak najbardziej neutralne brzmienie.Radio oczywiście 1DIN no i oczywiście żaden totalny chińczyk.CD mi jest zbędne.Podpowiecie?

Przeglądałem troszkę i mocno zastanawiam się nad ALPINE UTE-204DAB.Ponoć radzi sobie z wysokim bitrate bez problemu.Ciekawe jak wypada brzmieniowo bo obecny pionek tylko ciśnienie mi podnosi.Ale pewnie póki nie kupię to się nie dowiem.
Ten Kenwood niski model,podejrzewam że podobna liga jak obecny Pioneer.Jest tego niby ale tak naprawdę nie wiadomo co wybrać.

Przeglądałem troszkę i mocno zastanawiam się nad ALPINE UTE-204DAB.Ponoć radzi sobie z wysokim bitrate bez problemu.Ciekawe jak wypada brzmieniowo bo obecny pionek tylko ciśnienie mi podnosi.Ale pewnie póki nie kupię to się nie dowiem.
Ten Kenwood niski model,podejrzewam że podobna liga jak obecny Pioneer.Jest tego niby ale tak naprawdę nie wiadomo co wybrać.
Jeśli bym miał już kupować Alpine to te 650zł przeznaczył bym na takie radio które ma już korekcję czasu czyli wyższy ale używany model.
Ale Alpine nie słynie z mega neutralności. To raczej brzmienie żywe, nie którzy mówią, że podkolorowane.
Pionek to flaki z olejem.
Jeśli chcesz trochę więcej możliwości i mocy to może pomysl o tym.
Ma już klasę D i korekcję czasu, obsługę przez. App i eq. I przyjemne brzmienie.

https://www.sony.pl/electronics/radioodtwarzacze-odtwarzacze-samochodowe/dsx-gs80

Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka

Powrót