• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Radmor 5120 Quasi Quadro.

Reakcji
0
Witam, posiadam Radmora 5120 Quasi Quadro i potrzebuje dobrac do niego kolumny, czy mozecie koledzy cos polecic? Wiem tylko tyle, ze musza to byc kolumny 4Ohm'owe.. Z gory dzieki!

Nie muszą, mogą być 8 omowe np dedykowane Zg40C (występujące w obu wersjach). Wg mnie nie zapoznałęś się z regulaminem (nie podałeś budżetu, pokoju, co słuchasz, preferencji)...

Jako, ze nie wiem gdzie jest ikonka z edycja.. napisze tutaj.

Slucham głownie radia, takze roznorodna muzyka. Pokoj ok 7-8m2, bez dywanu, skromne umeblowanie, na podlodze drewno. Budzet 400-500 zł.

Jestes pewny ze moga byc 8 ohmowe?

A oprocz tych co podales jakies jeszcze propozycje? Moze cos nowego? Czy tylko uzywka?

No dobra koledzy okazuje sie ze budzet moze byc wiekszy. Monitorki odpadaja, co mozecie jeszcze polecic?

Raven tych arcusów z ostatniego linka bym nie polecał bo ktoś wstawił tam membrany od stx-a .
Pewnie nie zauważyłeś ale w razie zainteresowania się nimi założyciela tematu dobrze aby wiedział.
Ja bym nie kombinował kupił jedną parę solidnych a nie dwie które są przeciętne.
Te które polecił Raven z drugiego linku są bardzo dobre za te pieniądze.

Mowa o tych:

http://allegro.pl/arcus-ts45-vifa-itt-audiofilskie-monitory-okazja-i1432215403.html#gallery

Można pomyśleć też o Tonsilowskich Czatach 130 na gdnach 13/50/9

http://allegro.pl/czat-130-tonsil-stan-gabinetowy-czestochowa-i1431760108.html

Ostatnia edycja:
Raven tych arcusów z ostatniego linka bym nie polecał bo ktoś wstawił tam membrany od stx-a .
Pewnie nie zauważyłeś ale w razie zainteresowania się nimi założyciela tematu dobrze aby wiedział.
Nie zauważyłem. Dobrze że zwróciłeś uwagę.

Czasami pojawia się też seria TL ale w tej cenie raczej nie kupi i szkoda je podłączać pod tego Radmor-a.

Te czaty co poleciłeś nie warte więcej jak 300-350zł, ta aukcja już wisi dłuuuższy czas... Ale potwierdzam gdyby udało Ci się znaleść np excellence (też na tych GDNach) to brać śmiało za 500zł

Powrót