• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Radmor 5412 i stx

• Autor wątku Autor wątku RoNo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Cześć! Mam na imie Rafał, dopiero co sie zarejestrowałem. Mam zamiar zbudować sobie subwoofer. Prostą konstrukcje typu zamkniętego. Chce do tego też dołączyć filtr ale to później. Jeden z kolegów zakupił głośnik stx model 30/100/8 ohm. Na jego bazie stworzył suba i musze przyznać że gra bardzo ładnie. Pracuje mu on na wzmacniaczu 2*25 W. Jednakże wzmacnacz ten wydaje mi sie za słaby na taki mocny głośnik. Zamierzam zakupić głośnik z tej firmy, tylko problemem jest który model... Posiadam wzmacniacz RADMOR 5412 o mocy znamionowej 2*35 na 8 ohm i muzycznej 2*45 W. Myślałem o głośniku stx 30/100/8 ohm, ale ostatnio zastanawiam sie jeszcze nad mocniejszym 27/150/8 ohm. Kieruje zapytanie który głośnik będzie lepszy. Nie wiem jednak czy 27/150/8 ohm będzie zbyt mocny dla mojego "RADKA". Co o tym sądzicie??

[ Dodano: 2005-04-03, 15:52 ]
Zapomniałem jeszcze dodać iż do wzmacniacz jest podłączony korektor RADMOR 5471 (same ustawienia korektora wyłączone, załączone "SUPER STEREO", "DNL"

proponuje poczytać troche forum powiem tylko jedno jak chcesz robić subwoofer pasywny to odrazu sobie odpuść bo to mija się z celem.... ps do tych STX'ów wzmacniacz koło 100-200wat napewno nie 25 czy 35....

Powrót