• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

radmor..bucza głośniki

Reakcji
0
witam wszystkich. sprawa wygląda w ten sposób, że dostalem od brata amplituner radmor 5102-te, tylko ze po podlaczeniu głośników okazało sie że głośniki charcza i bardzo cicho grają(głośniki sa dobre-sprawdzone). mam pytanie czego to może być winą?

koncowki mocy ? po poziomie Twojej wypowiedzi widac ze nie ma szans abys sam usunał usterke wiec zanies do jakies speca i tyle.

I NIE TEN DZIAŁ !!

no np u mnie głośniki wiszą na scianie w kątach a br jest z tylu no i w miejscu gdzie stoi fotel oprócz basu słuchać niemiłe rezonanse na początku wzadzilem za głośnik gąbke ale mało to dalo więc bezczelnie zatkałem br, przez co słychać ze nie grają tak nisko ale nie ma buczenia

koledze chyba chodziło o to ze jest jakis przydzwiek ze wzmacniacza i nazwał go buczeniem, no chyba że ja czegoś nie rozumiem...

a może sprawdź bezpieczniki, te przy końcach mocy. Wkażdej są dwa, a gdy jeden się spali to wzamcnia tylko jedną połówkę sygnału i to objawia się charczeniem

Powrót