• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Raveland axx1010

Reakcji
0
Witam
Jak wiecie,na allegro jest ten raveland za 120 zl.
Prosze was piszcie wszystko co o nim wiecie,jakie obudowy,ogolnie cos o przetworniku.
Przeszukalem to forum,popytalem na PW,zajzalem na elektrode ale neistety nic o nim niewiem oprocz troszke o budach i brzmieniu.
Pozdrawiam i Dziekuje z góry.

P.s
dotychczas mialem stx 27 150 8 ss 40 l closed-grał całkiem nisko,ale to furkoczace zawieszenie....
mialem takze stx 32 150 4 sc 60 l closed... wolalem jednak poprzedni sub,moze wina slabego wzmaka....
Pytanie do was:
moze ktos moze porownac tego ravelanda do jakiegos stx ? ;)

ale skoro wiśnia mówi że wolno gra ;]
generalnie ma duży mms i dośćspory xmax więc do nabijania db w średnim wozie będzie dobry, pytanie jak z jakością i szybkością...

Po symulacji widać że przetwornik zagra w małej budzie i ma cienki SPL. Tasior jak masz mocny piec około 300W to jakoś to zagra.

[ Dodano: 2006-06-08, 07:55 ]
W samochodzie może być całkiem ciekawie, głośnik ma spory BL i xmax.

po prostu typowa samochodówka...
ale za 120zl to warto napewno ;]
sam chyba kupie ;]

wczoraj po tych postach bałem się czy dla mnie starczy, a do dziś ani jedna sztuka nie poszła ;]

ale ciekawe jak sie te podawane parametry mają do prawdziwych ;]
bo spl 88db to chyba jednak marzenia ;]

Juz jestem po 3dniowym wypadzie na warsztat..........

Juz mowie, AXX1010 gra mieciutko, w sumie wystarczajaco nisko do muzyki, wymaga malej budy, zeby wydobyc pare dB z niego potrzeba mu wzmak monacora 225W RMS i wtedy zagra, sam testowalem go na JBLu p180.2 serii power czyli 360W RMS/4ohm i powiem tak, zadnej rewelki nie bylo bo gra troche wolnawo dla niektorych, ogolnie jak ktos slucha rapu, hip hopu czy drum n basu to sie swietnie nadaje, jedyny jego plus to malutka buda i charakter brzmienia dla niekotrych, dla tych co lubia miekie i cieple granie... napewno jest lepszy od stx'ow chocby patrzac od strony konstrukcyjnej tego glosnika a o brzmieniu nie wspomne, nie zaskoczyl mnie w sumie niczym bo takiego grania sie po nim spodziewalem.......

calkiem inny charakter grania nie ma co porownywac to tak jak porownywac Beyme 10BR60 do Hertza ES250

Powrót