• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

reczne wpisywanie charakterystyk do Speaker Workshop

To o fazach to do mnie?
Jeśli tak to uświadamiam, że nie zamierzam w ten sposób symulować zwrotnice, bez jaj :P Potrzebne mi to jest do nieco bardziej niecnych celów :) Jeśli ktoś wie jak przepisać fazę z winisd do pliku frd to się podzielę pomysłem.

W takiej sytuacji to nie ma problemu, pod warunkiem użycia WinISD Beta, prawy przycisk myszy na wykresie, "Export Data To-->File", w edytorze tekstu zmienić wszystkie przecinki na kropki, zmienić rozszerzenie z txt na frd i mamy pliczek do SW.

PS Z tą fazą to może być bardziej istotne dla początkujących, bo jeszcze ktoś spróbuje zrobić zwrotnicę z obrazków.

Rozumiem, lepiej o czymś uprzedzić niż nie ;)
Z WinISD beta to wiem, niestety ma on 2 ograniczenia:
Wyświetla wykres tzw. unwrapped phase, czyli ciągłą (chyba że SW sobie z tym radzi? nie sprawdzałem).
WinISD Beta nie bierze pod uwagę niektórych parametrów, np. Le, nie oblicza spl tylko każe go sobie podać itd.
Ale dzięki za chęci ;)

Ostatnia edycja:
Powrót