• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Regeneracja GDN 20/30/4

Reakcji
0
Witam, mam ww. głośniki, które zamierzam zregenerować. ale niestety nie wiem jaki zestaw naprawczy wybrać, gdyż na Allegro nie mogę znaleźć pasującego do mojego (membrana plus zawieszenie górne). W razie czego to z jakiego głośnika wziąć zestaw naprawczy jako zamiennik pasujący do ww. GDN 20/30/4. Z góry dzięki za pomoc.

Wymień tylko zawieszenie górne jeśli możliwe, bo ciężko będzie coś sensownego dostać pod to...

Może i będzie pasować, ale nie będzie to już GDN20/30 tylko jakiś mutant i nie wiadomo co z tego wyjdzie, dużo ludzi narzeka na te zestawy z aukcji.

Wprawdzie inni, ale wysłali mi do GDN20/60 cewki o złej wysokości uzwojenia, impedancji, nie mówiąc już o całkowicie innym kształcie membrany, mogłem samo zawieszenie wymienić i byłoby w porządku...

To zależy skąd zamawiasz ;p Ja akurat do GD 20/20 wziąłem już cały zestaw, który pasował idealnie tak jak oryginalna membrana. Ale skoro lepiej zrobić zawieszenie to wolę nie ryzykować.
Chciałbym też dodać membranom trochę koloru, co myślicie o użyciu tuszu kreślarskiego, podobno nie wpływa na wagę membrany.

Powrót