• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rękodzieło czy oryginałki??

aryan, te głośniki sony, można spotkać w kolumnach z "wież" tejże firmy ;) Co do tonsila, to nie wiem. Co do sony jestem pewien w 100% bo sąsiad ma wieżyczkę Sony i rozbierałem tą kolumnę bo się kabel urwał i były identyczne ;) (to jest jeden przykład) reszte obserwowałem w sklepie.

aryan napisał:
tonsil
akustik napisał:
http://www.allegro.pl/ite...m_07.html#photo

te mam na stanie - żaden kevlar tylko tłoczona celuloza
a to dziwne bo mialem pozyczona parke od UKA i membrana jest tak samo plastikowa jak u STXa. tylko bardziej wlukna sie rozchodza. ogolnie niezle wykonany i ciekawie sie zapowiada - niestety niechcialo mi sie ich testowac :mrgreen:

Pawel S., może są dwa podobne głosniki ? wszak to żadne sony tylko chiny pełną piersią ;) ktoś sprowadził resztki poprodukcyjne do kraju a patrząc na allergio to sama nazwa nadrukowana potrafi czynić cuda ;) ale do prostego projekciku są ok bo są tanie

ja wiem ze mialem identycznego. UKA moze potwierdzic. niewiem czy to resztki produkcyjne bo nawet u mnie w iescie w sklepach je maja :lol:
tanie? ale ja wole kupic oklepanego ARN 150 bo mam juz przynajmniej zwrotnice gotowe

pisząc tanie miałem na myśli cenę zakupu .......u źródła ...
niedawno miałem oferte kupna 2000szt głosników pioneera za 200euro - prosto od chinoli dlatego też piszę o magii marki która działa na wielu a nie działa na tych co już nieco znają temat

te głośniki można na wolumenie kupić , większości się przyglądałem i w sumie nic ciekawego , szczególnie że cena niewspólmiernie wysoka do towaru, rzekłbym zaporowa.
Tak jak ktoś wcześniej napisał - to głosniki przeznaczone do wież, tanich kin itd ww firm, ale poza "marką " nie oferują zbyt wiele , a sama oferta skierowana jest raczej do ludzi o nikłej wiedzy nt audio :)

to wolumen nadal działa ? myślałem że zmarł śmiercią naturalną ale wieki tam nie byłem

coraz więcej sprzedają majtek, skarpetek i innych śmieci, ale jakoś tam funkcjonuje, choć od czasu gdy nie ma tam już stxa jestem tam raz na parę miesięcy :)

Powrót