• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Nadszedł ten dzień bym i ja kupił jakiś fajny rower. Na oku mam UNIBIKE CROSSFIRE DISC GTS.
Mam pytanie, brać wersję 2016 za 2 tys. czy 2017 za 2,35 tys.? Celuję na wersję z tarczami.

a czym sie roznia te 2 modele?
bo jak tylko kolorem to bierz tanszy ;)

osprzet fajny wiec smialo mozesz brac
ale pamietaj o przymiarce przed zakupem

( raczej nic z hamulcami hydraulicznymi nie znajde jej w takiej sumie )
nawet nie szukaj! za taka kase to bedzie tylko wygladalo a nie dzialalo :/

polecam poszukac z biegami w piascie. da sie zmieniac przelozenia bez pedalowania co jest bardzo dobre dla kobiet, ktore zazwyczaj nie wiedza jak uzywac przerzutek

no i raczej dynamo w piascie + oswietlenie ;)

Nawet nie napisali jaki osprzęt, jak Tourneye + reszta no name (tak to na zdjęciu wygląda), to lepiej w tej cenie szukać innego lub używki.

polecam poszukac z biegami w piascie. [ciach.. ]dynamo w piascie + oswietlenie ;)
Piasta z biegami (zwłaszcza jak miała by być pod 7 biegów + dynamo
piasta + jeszcze dobre oświetlenie to już będzie okolice całej ceny tego roweru ;-)

Generalnie pochwalam w/w wybór - ale to budżet 2x a raczej prędzej 3x taki.. za nowe rowery..

Dzieki. Poszukam jeszcze w okolicy uzywek. Moze dam rade przekonac ją do gorala/ wczoraj jechalismy autem przez las po piachu i smialem sie, ze nie dalaby rady ujechac za mną na kozie :)

Piasta z biegami (zwłaszcza jak miała by być pod 7 biegów + dynamo
piasta + jeszcze dobre oświetlenie to już będzie okolice całej ceny tego roweru ;-)
wcale nie. te rowery tanieja ;)
ale fakt, za te pieniadze tylko 3 biegowe piasty
kolezance taki dobralem i za ok 1000zl da sie kupic no-name ;)

Moze dam rade przekonac ją do gorala/
Mi się nie udało.. Chodź, walczyłem i proponowałem fajny lekki krosowy rowerek, dobry również na leśne trasy. Niestety, skończyło się właśnie taką kozą 17 kg kozą z przerzutkami w piaście. Teraz marudzi, ale nie chciało się słuchać to tak kończy :D

To i tak że przyznaje racje...[emoji1]
U mnie było kilka lat temu to samo miejski i tylko miejski no ale udało się i padło na Lazaro Integral...

E.. No goral do miasta i na szutrowe sciezki to tez pomylka.. Krosowy rowerek jak ten lazzaro to juz duzo lepszy pomysl.. Jak szutru jest mniej nalepsze to takie turystylki a nawet poprostu mieszczuchy.. Tyle ze madrze wybierane nie za ciezkie... Mnie na wycieczki z rodzinka sie trafil nishkin touring master pro.. Wlasnie z wielobiegiem.. I co smieszniejsze hamulce (bardziej spowalniacze) rolkowe.. Serwis roweru to 1 min. Co kilka wyjazdow z przesmarowaniem lancucha... Reszty po prostu sie nie rusza jak by sie trafil z kardanem calkiem nic przez sezon nie trzeba dotykac..

panowie, nic na sile
kobieta na rowerze miejskim wyglada duzo lepiej niz na goralu/crosowym ;)

na miejskim kobieta ladnie wyglada w dowolnym stroju. czy to spodnica, czy dzinsy czy stroj sportowy. a na cross pasuje tylko stroj sportowy

no i koniecznie do kompletu koszyk na rower :D
polecam te wiklinowe ;)

A w koszyku:
d6e187d0aa35aad70261dfe0308f2d7c.jpg

To fakt że z nexusem mniej problemów, hamowanie dodatkowo kręcąc do tyłu i zmiana przełożeń w miejscu. Są też trekkingi z nexusem ale to tak 1500pln.

panowie, nic na sile
kobieta na rowerze miejskim wyglada duzo lepiej niz na goralu/crosowym ;)

na miejskim kobieta ladnie wyglada w dowolnym stroju. czy to spodnica, czy dzinsy czy stroj sportowy. a na cross pasuje tylko stroj sportowy

no i koniecznie do kompletu koszyk na rower :D
polecam te wiklinowe ;)

Mnie bardziej pasują w stroju sportowym :)
09e4601f387a3908f13d7165395682c3_1489921975.jpg

Powrót