Ładna kobza panie Hermes 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Cześć rowerzyści. Sporo was na tym forum to napiszę. Kupiłem od skośnego buty SPD rozmiar 41. Dziś przyszły no i zonk. Kuźwa za małe. Te dzikusy nawet wkładki nie potrafią zmierzyć. Mam stopę 260mm a buty są na osobę z rozmiarem ok. 255mm (realnie 40). Może ktoś dla dziewczyny, juniora chciałby kupić.
Marian na ciebie też pewnie dobre
Sidebike SD-013MTB
Cena: 190zł
Nie wiem czy mogę tu podać link do alledrogo? Najwyżej moderator usunie.
https://allegro.pl/oferta/buty-rowerowe-spd-szare-sidebike-41-8080056813
Tu ktoś jelenia szuka za 146 euro!
https://storetico.com/products/sidebike-cycling-shoes
Kupiłem dokładnie wg zleceń sprzedawcy dla stopy o długości 260mm europejski nr 41. Wkładka powinna mieć 265mm a nie ma. Wszystkie buty mierzone w Polsce w Decathlon pasują 41. Buty klasyczne czasami kupuję 40. Te które mi przysłali powinny mieć oznaczenie EU 40 i nie byłoby problemu.Nic dziwnego, że za małe. Mając stopę 260mm powinieneś szukać butów rowerowych z wkładką 265mm.
Krystian też wpadłem na szalony pomysł, żeby złożyć na starej ramie MTB coś a'la Gravel. Te rowery które mi się podobały i miały optymalny osprzęt a nie szosowe korby i kasetę z dupy kosztowały od 4000-5000zł. Tak więc bawię się w retro updatezłożyć trzeba coś gravelowego
Hmm już bardziej bym tu widział ramę z Crossa. Niezła hybryda będzie, bo kąty nie te i długość inna.Krystian też wpadłem na szalony pomysł, żeby złożyć na starej ramie MTB coś a'la Gravel. Te rowery które mi się podobały i miały optymalny osprzęt a nie szosowe korby i kasetę z dupy kosztowały od 4000-5000zł. Tak więc bawię się w retro updateBez druciarstwa się nie obędzie bo miałem koła 26" a będą 28". Pierwszy raz mechanikuję przy rowerze i nie wiem czy dam radę. Aktualnie rama wypiaskowana i polakierowana proszkowo. Ceny śmieszne 70zł piaskowanie i tyle samo lakierowanie.
![]()
Krystian, można spytać ile taka rama?Rama Genesis Croix De Fer na Reynoldsie 853.
Sprawdzałeś czy wejdzie w tylni trójkąt? Może być ciężko, tym bardziej że jest tam jakieś wzmocnienie.ez druciarstwa się nie obędzie bo miałem koła 26" a będą 28"
Krystian, można spytać ile taka rama
Gdzie kierownice zamawiacie? też potrzebuję jakiejś podmianki.. moja ma jakąś ultra staroświecką geometrię i źle mi się na niej jeździ..Baranek karbonowy już kupiony tylko wydaje mi się że za wąski. Niby 420mm ale na górze ma ok. 400mm i w górynym chwycie trochę mi klatę ściska. W dolnym jest idealnie na szerokości barków.
Właśnie czytałem o nowej serii Shimano GRX
https://portal.bikeworld.pl/artykul.../17866/shimano_grx_nowa_grupa_osprzetu_gravel
no i korba idealna dla Janusza z brzuszkiem będzie czyli 46/30. Do tego tania kaseta 10rz 11-32 i nic mi więcej nie potrzeba.
Jak wymiar pasuje to ja chyba bym sprzedał bo wolałbym zamówić 44cm na pierwszy baranek w życiu. To kierownica kompaktowa:Gdzie kierownice zamawiacie? też potrzebuję jakiejś podmianki.. moja ma jakąś ultra staroświecką geometrię i źle mi się na niej jeździ..