• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

nie - dziewczyna dobrana do mnie ;)
ma miejskiego gianta 28"
juz mi sie nie chce biegac do piwnicy. jutro moze go przyniose bo znowu cieknie mi z tylu hamulec :/

Zmierz przy okazji. Na szybko zmierzyłem w amorkach które mam u siebie, wersje 26" w okolicach 13,3cm

Paweł, jak masz tarcze z przodu, to jedne szprychy są krótsze (od strony tarczy) i idą bardziej w pionie, te po drugiej stronie są bardziej położone i na nich powinno dostać przy samej piaście ;)

tez tak myslalem - niestety obie strony sa takie same! :p
chcialem to pokazac na zdjeciu, ale telefonem nie wychodzilo :/

i ja rowerzyk kupilem :D dobry czas do zakupu ;) zamowilem dzisiaj Meride tfs 100. mial ktos z tym do czynienia? bo nie znam sie kompletnie ale w miare polecali na forach, a mam jakby co 10 dni na zwrot :]

Linkiem zarzuć.

---------- Post dodany o 16:55 ---------- Poprzedni post o 16:49 ----------

I napisz ile dałeś.

Hmmm... nie jestem teraz na bieżąco z rowerami, ale w tej cenie to chyba już tarczówki mogły by być.
Ale ogólnie spoko.

Ja mój rower muszę oddać na serwis, ponieważ przy próbie zdjęcia przedniego koła z amora okazało się że oś nie schodzi.
http://allegro.pl/piasta-przednia-dartmoor-b-15-100x15mm-36h-turkus-i3925514682.html
Nie wiem co się stało, dowiem się jak mi to zrobią. Pewnie bez prasy nie pójdzie.
Teraz to bał bym się wyjechać w dłuższą trasę, bo jak bym przebił dętkę to kaplica, z buta do domu.

Pierwszy zakup na wiosnę, to siodełko, obowiązkowo.

Miałem quartza, w którym był ten sam widelec.. Nie chcę Cię zniechęcać, ale przy mojej wadze (66kg) to była porażka jak on chodził. Na forach możesz poczytać o przeróbkach tego widelca.

Marian, póki dętka się nie rozwaliła tak, że nie da się jej załatać, to przecież można łatkę przykleić bez zdejmowania koła ;)

Hmmm... nie jestem teraz na bieżąco z rowerami, ale w tej cenie to chyba już tarczówki mogły by być.
Ale ogólnie spoko.

Ja mój rower muszę oddać na serwis, ponieważ przy próbie zdjęcia przedniego koła z amora okazało się że oś nie schodzi.
http://allegro.pl/piasta-przednia-dartmoor-b-15-100x15mm-36h-turkus-i3925514682.html
Nie wiem co się stało, dowiem się jak mi to zrobią. Pewnie bez prasy nie pójdzie.
Teraz to bał bym się wyjechać w dłuższą trasę, bo jak bym przebił dętkę to kaplica, z buta do domu.

Pierwszy zakup na wiosnę, to siodełko, obowiązkowo.
kupilem z wyprzedazy rocznika za 1250. jak czytalem na forach rowerowych lepsze dobre v-breaki niz gowniane tarczowki :P wiec nie chcialem tarczowek w budzetowym rowerze :)

Lepiej to dołożyć do hydraulicznych tarczówek ;) obojętnie jaki rower by to nie był, vbrake są fajne na początku. Nie wiem do jakiej jazdy chcesz wykorzystywać rower ale tanie obręcze i v-brake to po kilkuset kilometrach zacznie się zabawa z centrowaniem koła żeby hamulce dobrze łapały obręcz.

Marian, póki dętka się nie rozwaliła tak, że nie da się jej załatać, to przecież można łatkę przykleić bez zdejmowania koła

Pewnie, ale najpierw trzeba znaleźć tą małą dziurkę aby ją skleić... jakoś nie wyobrażam sobie tego w trasie.

lepsze dobre v-breaki niz gowniane tarczowki

No to fakt :)
Miałem quartza, w którym był ten sam widelec.. Nie chcę Cię zniechęcać, ale przy mojej wadze (66kg) to była porażka jak on chodził. Na forach możesz poczytać o przeróbkach tego widelca.

Miałem tego amora (jakiś starszy model).
Fakt, wiedząc że ten amor nie jest jeszcze "PRO", nie szalałem i nie zjeżdżałem ze schodów, bo jak to już ktoś kiedyś powiedział, RST to skrót od "Rozjeb Sobie Twarz".
Ale jak amorek za niewygórowaną cenę i do jazdy takiej nie za hardcorowej, to spoko, może być.

Modyfikowania nie polecam.

Lepiej to dołożyć do hydraulicznych tarczówek ;) obojętnie jaki rower by to nie był, vbrake są fajne na początku. Nie wiem do jakiej jazdy chcesz wykorzystywać rower ale tanie obręcze i v-brake to po kilkuset kilometrach zacznie się zabawa z centrowaniem koła żeby hamulce dobrze łapały obręcz.

rower? :D do podjechania 5min na silownie i 5min nad morze wiec bedzie uzywany sporadycznie :D zrobie tygodniowo max 50km :P

nie interesuje mnie pro jazda :D no czasem zjade z klifu po asfaltowym zjezdzie :P i wjade po niego moze czasem po promenadzie po piasku sie przejade :D ale mysle ze raczej bedzie sie kurzyl w schowku :P jedynie na silownie podjechac bo mam blisko i jak jest +30st to sie nie chce do auta wsiadac :D

Jak chcesz go sporadycznie uzywac to v-brake beda najlepsze. Ja mam kolejny raz problem z wyciekiem z tloczka :/
A z v-kami to jedynie wymiana klockow lub linek i zero problemu ;)

Linka jeszcze nie otwieralem - to 26 czy 28"? Bo z tego co pamietam to tez niski nie jestes

bzdury gadasz! masz o tyle wygodna sytuacje ze mozesz wybierac ;)
moja dziewczyna jest podobnego wzrostu i bez problemu jezdzi na 28"
ja tam sie obijam o kierownice :/

Powrót