Poza tym tak naprawde nie sa to kola 29 tylko 28. To opony robia z nich 29.
PM, od kiedy obręcz jest innych rozmiarów od opony i odwrotnie?
Jak idziesz do sklepu to mówisz: poproszę oponę 29" na koło 28"?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Poza tym tak naprawde nie sa to kola 29 tylko 28. To opony robia z nich 29.
Bo nie wszyscy zawodnicy sa tego samego wzrostu, dlatego jeden rozmiar kol do niedawna byl wielkim kompromisem.
Yoshi, litosci.
Nikt nie mowi, ze wieksze kola wprowadzono, dla wiekszych osob. Przeciez to oczywiste, ze chodzi o trakcje i ich wlasciwosci.
Jakby było takie oczywiste to byś to napisał. A napisałeś, że koło 26" było kompromisem dla wyższych osób i ten kompromis rozwiązało większe koło. O zaletach koła 29" nie napisałeś nic więc ta oczywista oczywistość nie była taka oczywista. Nie zgrywaj teraz że coś wiesz w temacie bo widzę, że niewiele wiesz tylko teoretyzujesz, jak zwykle zresztą.
A teraz juz rozmydlasz temat tekstami typu ze koło 29" to 28 itp. Co to ma do rzeczy. Koło to koło, podajesz rozmiar ogólnie przyjęty i system działa. Na koło 26" moge złąozyć opony 2.1 albo 1.25 i oba będą miały różne średnice po napompowaniu ale po co robić z tego zbędną filozofię. Koło 26 to koło 26. To jest rower nie formuła 1.
Czasami jak się jeździ to tak cicho jest, chciało by się posłuchać czegoś.
Wiadomo aby nie używać słuchawek dokanałowych bo za bardzo tłumią dźwięki z zewnątrz i o wypadek nie trudno. Niektórzy piszą że używają wtedy tylko jednej słuchawki ale takie słuchanie to o kant dupy potłuc.
Myślałem o Creativach EP-550 albo Koss-ach Porta Pro. Owe słuchawki będą tylko do jazdy na rowerze, w domu mam co innego
Panowie a czy macie jakieś doświadczenia ze słuchawkami na rowerze ?
A i kwota która jestem w stanie dać na słuchawki to 130 zł i nie chciałbym jej przekraczać.
Ja mam w planach założyć głośniczki przy kierownicy.
Może nawet takie combo na akumulator, z kartą pamięci i z radiem.
Taki bajer można kupić w media i podobnych sklepach... a nawet na stoisku z komórkami.
Marian ale tandeta.
Jak miałem 10 lat ( w ubiegłym wieku ) to to było coś.
i gdzie bedziesz aku wozil? w plecaku?
Słyszałeś o walkmanie?