• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rowery i akcesoria

Ciekawe ile waży taki rower, bo podejrzewam że całe koło to jest jedno wielkie łożysko.

Ogólnie fajny, tylko siodełko i kierownica po wuju.
Jak by to zrobili w takim stylu jak koła, czyli bardziej nowoczesnym, to by był bajerancki.

spodenki juz takie dobre nie sa. wkladka ocierala mnie o uda po przejechaniu tych 30-40km. noi tylek jednak bolal... ale to raczej od tego ze dawno nie jezdzilem

Po przerwie w jezdzeniu co najwyżej sama dupa może boleć, a otarte uda to już problem z ciuchami. Kiedyś temat przerabiałem, pomogły mi spodenki z wkładka od 4F.

Coś się powoli dzieje, 2 dni i wyjedzie. Malowanie ramy w wietrzny dzień mozna uznać za udane.

A strzel fotkę od przodu, z góry i lekko z boku, tak żeby kierownicę było widać.

A strzel fotkę od przodu, z góry i lekko z boku, tak żeby kierownicę było widać.

wieczorem coś wrzuce. Kiera jest gięta na krótkim mostku, na zdjęciu wygląda jakby prosta była

Dragon, te fazany som żeś uszczelił?

Za cholere nie wiem co to są fazany, nawet google nic nie podpowiedziało, ale zgaduje że chodzi o zwierzynę w rogu - ja się do nich nie przyznaje ;)

Panowie możecie polecić sprawdzony sposób na ochrone stóp i butów przed ulewnym deszczem ? obecnie mam buty przewiewne SPD i zachodze w głowe czy kupować jakieś ochronne pokrowce czy specjalne buty.

Rower jest przeznaczony do jazdy w górach. Wybór takich podzespołów a nie innych bo po prostu już je miałem, zostały tylko zregenerowane i odświeżone wizualnie. Kiera i wysokość amorka jak do pseudo zjazdówki reszta typowy XC. Mix trochę chory ale to jak się jeździ i co nie pasuje okaże się w majowy weekend na ścieżkach wokół skrzycznego. Jedyny nakład finansowy to były hamulce i opony. Jak się da jeździć to konfig pozostanie, ale już wiem że bede musiał przetestować dłuższy mostek.

Z dzisiejszego wypadu:

W tle zarośnięta trasa DH/FR na której kiedyś się odbywały zawody.
Jak znajdę jakieś fotki z tamtych lat to wkleję.

Głowka jest pęknięta lekko od spodu, mocowanie hamulca z tylu jest pęknięte. Rama ma ok 11lat i przez 2-3 lata służyła mi kiedyś do zjazdów i skakania. Żyje i żyć będzie bo z ostrą jazda dawno skończyłem, teraz spokojna jazda w terenie górskimi tyle. Czego się bać :)

Przez pęknięty przedni amortyzator trafiłem na tydzień do szpitala (gdzie leżałem nieprzytomny cały czas)... Także ostrożnie z tym...

a3h0gwmzrhzkiql02ei8_1398543951.jpg
dotw6s6atdvt73jepw36_1398543954.jpg
3tgc9r21wa0zokml2jml_1398543956.jpg

a tak sie prezentuje Wasz admin na rowerze ;)
na pierwszym i ostatnim zdjeciu z 10-letnim siostrzencem Filipem (ten sam jest na zdjeciach moich kolumn na vifach)

A co to???? masa krytyczna była???

Nie rozumiem - po cholere robią takie zamieszanie...
Piątek 18'00 centrum Krakowa i przez to całe miasto zakorkowane.

Powrót