Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Żadna kopułka 25mm nie pociągnie do 30kHz. Najlepsze kończą się niewiele powyżej 20kHz.
to Ja chyba miałem wadliwa parę szpilek iluminatoraTych XT jest kilka wersji Ta ktora teraz widze to zaczynaja sie klopoty z charka juz przy 20kHz SS illuminator to przyklad prawie doskonaly Ciagnie wysoko Ma nisko rezonans Jako jeden z nielicznych latwo sie zgrywa z 7" woferami Tylko ta cena!
- Apropo wstęg te od Founteka są dosyć specyficzne membrana nie jest czystym aluminium i jest sztywno zawieszona ( prosta naciągnięta ) i cięższa od klasycznych wstęg jakie robi aurum czy raven ( pofalowane membrany praktycznie bez żadnego zawieszenia ).ja jestem fanem wsteg
Inaczej tzn? Mógłbyś rozwinąć?Nie jest z tym tak źle, stara vifa XT25 ciagnie do 40kHz wg danych producenta, tak samo jak illuminator szpilka . W zasadzie to się wykresy producenta tam kończą a wygląda na to, że głośnik mógłby pociągnąć dalej.
Do tematu trzeba by podejść inaczej, bo samo osiągniecie pewnej częstotliwości nie jest gwarantem jakości głośnika ;-)
Dla mnie bez sensu .
......
Inaczej tzn? Mógłbyś rozwinąć?
- wprawne oko przeanalizuje że szału nie ma w większości pomiarów pokazywanych w miesięczniku Audio | |