Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pomysł spoko ale nie z tymi glosnikami ktore zakładasz
Musisz wybrać jakaś dobra wstęge ktora ciągnie bardzo wysoko
Ale wtedy lepiej zrobic zwykle 3 drogi z kopulkowym sredniakiem ktory gra do 6-7kHz
KonradRak sa lepsze glosniki od swansa... zdecydowanie
Popatrz na r1
Niby coaxial ale sredniak jest naprawdę swietny
Tweeter tez daje rade ale jest wg mnie za delikatny
No pisałem o tym kopułkowym średniaku, chyba, że masz na myśli inny głośnik?Konrad zobacz na sredniaka od morela
To ty nas nie rozumiesz. Przeczytaj jeszcze raz wątek i odnośnik. Czytaj i szukaj informacji, aż zrozumiesz.Panowie, bo się dalej nie rozumiemy
To nie ma sensu bo przy dobrze zrobionej zwrotnicy nie usłyszysz różnicyPanowie, bo się dalej nie rozumiemy - wstęga w założeniu ma tylko uzupełniać najwyższe rejestry, a nie zachodzić tam gdzie gra kopułka. Mówię o rozwiązaniu a'la Dali(tak, wiem, uparłem się) czyli (na oko) zwykła kopułka 25 mm cięta na 14 kHz i mała wstęga do grania reszty, tak wysoko jak dociągnie. A dodatkowo...
To ty nas nie rozumiesz. Przeczytaj jeszcze raz wątek i odnośnik. Czytaj i szukaj informacji, aż zrozumiesz.
Ostatnie zdanie ode mnie. Puść sobie na aktualnych kolumnach, słuchawkach z generatora sinus od 10kHz do 30kHz
Napisz co usłyszałeś...
To nie ma sensu bo przy dobrze zrobionej zwrotnicy nie usłyszysz różnicy
Różnica bedzie jak zrobisz najmniejszym blad w zwrotce
A łatwa na tej czestotliwosci nie bedzie
Albo prościej - chcę zrobić klon Dali Opticon 5, z podziałem podobnym do tamtego(midwoofer do 2,5k, kopułka do 14k, wyżej wstęga). Budżet na przetworniki zakładam 1500 zł. Nie musi schodzić bardzo nisko, z założeniem uzupełnienia o suba w obudowie zamkniętej(na 99%). Łatwiej będzie teraz?
Nie zgadzam sie
Wstegi maja lekka i zwiewna gore
Taka maja te wavecory
Przećwiczyłem kilka wsteg (3.0 infinity emit i sony s2 (najwyzszy model)) i wavecor dał mi wiecej tego czego szukałem
To skończy się tym, że idąc za radą poszukam taniej kopułki średniotonowej i wyjdzie z tego 3way...