• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Rozpoznanie tematu remote do uniampa i innych wzmacniaczy

No projekt Irka ma pod tym względem kilka plusów:
- złożony (chyba większość miała mniejsze lub większe problemy przy lutowaniu)
- wsparcie techniczne i gwarancja autora
- jakby nie patrzeć to dedykowany do UniAmpa ;)

Ja bym się skłaniał przy rozwiązaniu Irka, może jakby się większa ilość osób zebrała to można by trochę zejść z ceny. Ale jak będzie wariant tomekk_a to tez się nie obrażę ;)

Głosowanie na wybór projektu remote do wzmacniaczy:
1. Micwoj - projekt Irka
2. mobias - projekt Irka

Z tym że do 'irkowego' trzeba dorobić dokupić / zabezpieczenia dc i w tedy masz wybór kolumn A/B.

1. Micwoj - projekt Irka
2. mobias - projekt Irka
3. Natan projekt Tomka

To jest ten minus. Ja akurat zabezpieczenia mam w zasilaczu taza. A wyboru kolumn akurat nie potrzebuję. Można dodatkowo dorobić jeszcze Irkowego unizaba. Irek ma PCB coś ok. 10-12zł (dokładnie nie pamiętam). Można dla chętnych dorzucić do przesyłki, wtedy obędzie się bez dodatkowych kosztów.

1. Micwoj - projekt Irka
2. mobias - projekt Irka
3. Natan projekt Tomka
4. Malikowy - projekt Irka

obejdę się bez A/B aby sterowanie on/off było, źródłem i vol z pilota, najwyżej później zgłoszę się po unizaba. Ale pewnie i tak każdy będzie musiał lżej lub bardziej przerobić to co dostanie od Irka do własnej obudowy żeby pasowało.

1. Micwoj - projekt Irka
2. mobias - projekt Irka
3. Natan projekt Tomka
5. adikob - projekt Irka

Dla porządku pełna lista.

Głosowanie na wybór projektu remote do wzmacniaczy:
1. Micwoj - projekt Irka
2. mobias - projekt Irka
3. Natan projekt Tomka
5. adikob - projekt Irka
6. Damian89 - projekt Irka

O ile się nie mylę czekamy jeszcze na kolegów AdamAudio i szastala. Ale faktycznie większość już osiągnięta. W takim razie dziś/jutro dogadam z Irkiem szczegóły i możemy zacząć zamówienie.

Moge spytać o unizaby, pewnie ma tylko kwestia ile szt. To by sie dorzucilo do przesylki.

Również jestem zainteresowany jednym kompletem Sterownika od Irka (sam sterownik, Unizaba mam).
Rozumiem, że w tym temacie robimy listę? czy jest coś w dziale zbiorowych zamówień ?

na razie nie ma innego tematu

uaktualniona lista z postu nr.27
1. Micwoj - projekt Irka
2. mobias - projekt Irka
3. Natan projekt Tomka
5. adikob - projekt Irka
7. Cyka - projekt Irka

AdamAudio? szastal ? dopisujecie się?

uaktualniona lista z postu nr.27
1. Micwoj - projekt Irka
2. mobias - projekt Irka
3. Natan projekt Tomka
5. adikob - projekt Irka
7. Cyka - projekt Irka
8. Szastal - projekt Irka

1. Micwoj - projekt Irka
2. mobias - projekt Irka
3. Natan projekt Tomka
5. adikob - projekt Irka
7. Cyka - projekt Irka
8. Szastal - projekt Irka
9. David853 - projekt Irka

No dobrze. Widzę że głosowanie przeszło prawie że jednogłośnie, więc założyłem zbiorowe zamówienie. Czekamy na akceptację moderów i zaczynamy. Jak się pojawi to podlinkuję.

Powrót