Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Czytalem ze z akustycznego punktu widzenia umieszczenie BR jest obojetne. Lecz konstrukcje ktore widzialem przewaznie BR mialy umieszczony od tylu miast z przodu. Z czym wiaze sie umieszczenie BR z przodu?
Moze nie bylo miejsca z przodu, moze komus przeszkadzalo swistanie z tunelu a nie chcial berdziej tlumic obudowy itd zasady ogolnie znane znajdziesz...
Ustawienie kolumn z BR pod ścianą, z rezonatorem umieszczonym z tylu powoduje podbicie basu. Nie ukrywajmy ze dla duzego procentu kupujących kolumny głównym kryterium jest bas. Jesli konstrukcja jest marnej jakosci , takie podbicie basu jest dobrze widziane poniewaz łatwiej sprzedac konstrukcje. A w diy.. to juz wszystko zalezy od projektanta i wykonawcy
To co teraz napisze raczej tyczy sie subow i niskeigo basu... ...i raczej jest to tylko moje odczucie.
Bas nie lubi Symetrii.
Umieszczenie br z przodu lub stylu wedlug mnie nie jest dobrym rozwiazaniem. Wedlug mnie lepsze efekty mozna uzyskac dajac go z boku suba.
W przypadku malych kolumienek jest ciutek inaczej. W nich bas jest na tyle wysoki ze jeszcze dosc kierunkowy. Dlatego staralbym sie w nich umieszczac br z przodu kolumny.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.