• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

słuchawki do 200 zł

Nie wiem o co chodzi z tymi porta pro, tańsze są KSC75 i moim zdaniem grają lepiej.
Zobacz sobie superluxy HD330 kosztują 130zł i grają lepiej jak słuchawki za 300-400zł, taka alternatywa dla CAL!
Mam jedne i drugie i szczerze mówiąc CAL ma lepszy środek ale te HD330 grają trochę lżej na moje ucho i lepiej jest z generowaniem przestrzeni. Ogólnie to graja na zbliżonym poziomie

Teraz na topie jest raczej takstar ze swoimi konstrukcjami. Nie tak dawno pojawiła się też firma Somic z bardzo udanymi słuchawkami. Z dousznych to np. kz jest dosyć znaną firmą. To tyle jeśli chodzi o chińczyki ;) .

Z takich ciekawostek to bardzo pozytywnie można się zaskoczyć na creativach fatality. Trzeba im tylko wytłumić muszlę i zostawić ~2 otwory stratne z tyłu przetwornika. Jeśli ktoś nie chce wymieniać kabelka (ten fabryczny bardzo szybko się psuje) to za ~20-30zł (tyle kosztują używane). można mieć dobrze brzmiące słuchawki. Zresztą ich modyfikacje są na necie.

Ostatnia edycja:
Polecam słuchawki Bayerdynamic z serii DT szczególnie te "otwarte",niestety w cenie do 200 zł trzeba polować na jakieś "używki"Przerobiłem juz trochę słuchawek,nawet tych bardzo drogich i bayerdynamic dzielnie się broni :biggrin:

A jakieś konkretne modele? Z takich starych słuchawek to też kilka by się znalazło. Chociażby akg k240.

Te audiotechnica są słabe......szoda kasy. Zerknij na olx nawet w chwili obecniej jest kilka par Beyerdynamic w przedziale 400-500zł a to zupełnie inna liga jak te AT.No chyba że słuchawki muszą być nowe....to ciięzko będzie kupić za 400zł

Dzięki Roman, jeżeli nic sensownego nie znajdę to pozostanie kupić używane. At polecił mi znajomy który pracuje w mp3store w kategorii cena jakość - 300zł. On znów odradzał akg k240 jako skrajne słabe... . Co człowiek to opinia postanie iść i posłuchać.
Czy te DT dadzą radę pod samym EMU 202? Czy od razu trzeba wzmacniacz?

Witaj,32ohm dadza radę nawet z telefonem i takie najlepiej kupić(są uniwersalne).Wyzsza rezystancja to wecej przekazu,ale i potrzebują wydajnego wzmacniacza....Co do AKG to omijam te słuchawki,grają efekciarsko z podbitym dołem.....Beyerdynamic grają lekko zwiewnie ale tam gdzie trzeba potrafią"przyłozyć"Mam dwa rodzaje padów te oryginalne welurowe i dokupiłem takie ala skórzane".Podmiana padów daje swietne efekty dla tych którym brakuje trochę dołu....Ja jednak słucham na welurach.Zanm je nabyłem testowałem wiele róznych słuchawek i wybrałem własnie beyery o konstrukcji otwartej.
Ps:Jeśli potrzebowałbyś odsłuchac beyerynamicow zanim zdecydujesz sie na zakup,to nie ma problemu moge Ci podesłać moje do testów

A czy ktoś z was używa słuchawek na bluetooth? Jak się sprawują w praktyce? Czy bateria długo wytrzymuje? No i jakie słuchawki polecacie? Budżet do 200 zł.

Powrót