Wpadły mi ostatnio w ręce otwarte słuchawki HI2050, ciężko dostępne w Polsce. Imho grają ciekawiej od konkurencji w przedziale do 300zł, jednak wiążę się to z pewną (dla mnie) wadą - konstrukcja słuchawek jest otwarta, i nie dość że nie tłumią hałasu z otoczenia, to dźwięk wydobywa się na zewnątrz - a chciałbym je użytkować również poza domem. Ktoś przeprowadzał podobne modyfikacje? Chodzi tu raczej nie o całkowite zamknięcie muszli (ogólne brzmienie raczej znacząco spadnie), ale o przytłumienie zewnętrznej kratki. Próbowałem na razie waty w szczelinie (jeśli ktoś się zainteresuje mogę wrzucić fotki), jest lepiej, ale ciekaw jestem czy ktoś przeprowadzał już podobne modyfikacje w praktyce. Fajnie byłoby również dosłownie minimalnie dopalić dolne pasmo (teoretycznie zamknięte grają bardziej dołem) więc załatwiłbym naraz dwie sprawy, ale ze słuchawkami chyba nie jest tak przewidywalnie jak z klasycznymi głośnikami... Dlatego proszę o jakiś propozycje czym najlepiej byłoby je wytłumić i czy ma to w ogóle sens (przede wszystkim izolacja bez popsucia dźwięku, dodanie dołu ma mniejsze znaczenie).