• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Słuchawki nauszne do 150zł.

jak budżet do 200zł to może creative aurvana live? Ostatnio potaniały, swego czasu były po ok 250zł. Miałem je kiedyś i miło je wspominam, bardzo dobrze izolowały dźwięki z zewnątrz.

bardzo dobrze izolowały dźwięki z zewnątrz.

Niestety one nie izoluja dobrze, izolacja jest prawie taka sama jak w przypadku sluchawek polotwartych.

Jezeli izolacja nie jest bardzo wazna to polecam te sluchawki: http://allegro.pl/sluchawki-philips-sbc-hp890-bcm-i1474372123.html . Wg mnie graja lepiej niz nierekablowane cale ( z takimi mialem bezposrednie porownanie ) Dodatkowo sa przewygodne ( jesli palak nie jest uszkodzony ) i do 80zl mozna je spokojnie brac.

jak budżet do 200zł to może creative aurvana live? Ostatnio potaniały, swego czasu były po ok 250zł. Miałem je kiedyś i miło je wspominam, bardzo dobrze izolowały dźwięki z zewnątrz.

Po 190,- są nówki z wysyłką na allegro. Jednak czy to nie jest tak, że Creative to droższe a niekoniecznie idzie to w parze z jakością?

W grę wchodzą tylko fabrycznie nowe. Dobra izolacja potrzebna..

Jak wybierałem swoje AKG to czytałem wiele pozytywnych opinii o creative`ach, ale nie dysponowałem takim budżetem na nie.

Jednak czy to nie jest tak, że Creative to droższe a niekoniecznie idzie to w parze z jakością?

Musiał byś posłuchać tych CAL`i to byś zrozumiał... :) (to są słuchawki creative, ale wkładki są Denona i osobiście uważam że za te pieniądze to B. dobre słuchawki)

Dobra izolacja potrzebna..

Z tą izolacjią też nie przesadzaj, bo po godzinie będziesz miał dosyć słuchawek...

Najlepiej pójść do MM(Media Mark) z jakimś dobrym ipod`em i i posłuchać. (tak powinno się kupować słuchawki!)

Mi kiedyś też je proponowano na tym forum, jak poszukasz to znajdziesz mój temat;)

To skoro tak to chyba zakupię te Creativy.. a czy wąskim gardłem nie będzie ta karta dźwiękowa?

Bo tak to jest, jak sie nigdy nic lepszego nie slyszalo

Słyszało, mam kolesia DJa, a konkretnie dwóch, w tym jeden maniak od słuchawek i słuchałem kilka kompletów słuchawek Senheisera z górnej półki cenowej, ale ja kupiłem moje 2 razy taniej i w tej cenie są rewelacyjne :) A swoje trzeba chwalić. Tym bardziej gdy samemu się wybierało i jest się zadowolonym.

jeżeli mogę to polecam sony.
Ostatnio przesiedziałem w saturnie trzy godziny i przesłuchiwałem słuchawki i wybór padł na MDR-XB700(299zł allegro) ale gdybym miał mniejsze "radary" to kupił bym 500(174zł). Różnica w dzwieku była na korzyść tych droższych (mają większy przetwornik i większą obudowę ucha) ale w porównaniu z kosami i akg te mniejsze brzmiały lepiej i miały miały najlepszy stosunek jakość/cena

Powrót