• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Satori 3way - Demon który powie Ci twoje myśli ;) - projekt by raven1985

pozbywam się ich wyjątkowo niechętnie :(
No ale coś z nimi muszę zrobić .
Góra z nich jest fajniejsza ale niestety z tiw-em to nie było dobre zestawianie bo brakowało niskiej średnicy .
Satori ma jedno i drugie :)

Ten glosnik ma w sobie cos, ze jak ktos juz go dostanie, to nie chce sie z nim rozstac :P

Panowie fajne klocki macie do zabawy.
Raven prawdopodobnie odkupię od kolegi TANG BAND 25-1983
http://audiotransducers.com/pl/ponad104mm/322-tang-band-25-1983.html
Może podesłałbym do ciebie w celu porównania z tymi metalowymi Audaxami? Tylko, że on ma 110mm.
Bardzo ciekawi mnie ten Satori MW13P. Przy okazji gdyby przyszła mi ochota na HiEnd, co sądzicie o takim zestawie:
2xSB ACOUSTICS SB29NRX75-6 w closed. Niska wypadkowa impedancja mnie nie przeraża.
SB ACOUSTICS MW13P-8 SATORI
Morel ST 1048 Supreme. Wyrównany czasowo. Łagodne filtry LR2/LR2. Morel ST 1308 odpada bo duży i brzydki :)
Na Accutony mnie nie namówicie a na beryla mnie nie stać.

Ten glosnik ma w sobie cos, ze jak ktos juz go dostanie, to nie chce sie z nim rozstac :P
Zaczarowany jest ;)

metalowymi Audaxami?
ślij ;)
Połączę z 12mu :)

Morel ST 1048 Supreme.
Zmarnujesz satori ! :D

- - - - - aktualizacja - - - - -

Raven, czy byłaby szansa posłuchać tych kolumn w "realu"?
Może i by była :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

TANG BAND 25-1983
wygląda średnio .
Wysoka 5 i nawet 6 harmoniczna poniżej 2k
Trzeba ciąć wysoko koło 3k jeśli LR2 .

Tang Band z SS 12MU?! Toż to mezalians :). TANG BAND 25-1983 mierzony z 15cm Vifą NE ma 22-24mm różnicy. Tak więc nawet z 12cm średniakiem zostanie 20mm. Pochylona ścianka nie wystarczy (nikt powyżej 8" nie będzie kładł). Tak więc standardowe połączenie 3/2rz na płaskim froncie wchodzi w grę. Mam jedną sztukę teraz ale nie są moje więc nie mogę wysłać. Mimo wszystko i tak postanowiłem kupić. Połączę z:
TANG BAND W4-1337SDF - nie będzie problemu z wysokim podziałem.
http://audiotransducers.com/pl/szerokopasmowe/282-tang-band-w4-1337sdf.html
a na dół może
SB23NACS45-8
http://www.sbacoustics.com/index.php/products/woofers/8-sb23nacs45-8/
lub
SEAS L22RN4X/P
Nie mam pewności ale ktoś tu chyba budował coś na ceramku SEAS T29MF001 EXCEL. Jeśli tak to proszę kilka słów opinii. Temat HiEndu odpuszczam na jakiś rok :)

Toż to mezalians
Chodzi teraz z DXT :)

To magnez :)

Kiedy można się spodziewać obiecanej zwrotki pod "złotego" Audaxa?
Naprawiałem wzmacniacz i odpaliłem to na zwrotkach z"docelowych" elementów i... gra inaczej :)
W sumie głównie bas się zmienił ale dość znacznie reszty pasma nie ocenie bo 1.5 tygodnia tego już nie słuchałem .
Moje monobloki już wcześniej trzymały tiwy bardzo mocno a teraz chyba aż za mocno :)
Bas jest teraz super "krótki" :D

A teraz grają na lampie która ma niewiele ponad 15W i o dziwo daje radę (no prawie :D) .
Na początku byłem mocno sceptyczny ale jak się lampki rozgrzały scena poszła w głąb i na boki ...
No i słucham i tak się zastanawiam... :)
czy właściciel odzyska lampki czy może jednak już nie :D ;)

Bylem, slucalem. Visaton jest swietny! Zrobil na mnie duze wrazenie - szybki, kontrolowany bas. Bardzo dobra scena, glebia, wokale swietne, z powietrzem. Na temat Audaxa nie mam wyrobionego zdania, ciagle wydaje mi sie, ze mozna jeszcze lepiej, ale zbyt krotko slucalem.

Powrót