• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sb acoustics sb17nrxc35-8 + sb acoustics sb29rdc-c000-4

Tak na dobrą sprawę nic nie wiemy o tych TLkach. Pomiary są niekompletne, trochę ryzyko to kopiować. Nie znalazłeś czegoś ciekawego na tych głośnikach u nas? Masz już te głośniki?

Mnie od tych TL odrzuciłaby też jedna kwestia. One są praktycznie kwadratowe. To w rzeczywistości nie wygląda za dobrze.

Może od początku noszę się z zamiarem zrobienia sobie kolumn.
Czytając tematy na forum ludzi którzy pytali o stx mx-140 niektórzy polecają dorzucić grosza i dołożyć np. do sb 17 + sb 29.
Więc nie myśląc długo google i jazda. Na polskich forach nic nie trafiłem jedynie że takie przetworniki są użyte do sounddeco alpha m2.
Znalazłem tylko tak naprawdę filmik na yt https://www.youtube.com/watch?v=aWQRq3KBkIY pod którym był link autora.

Głośników jeszcze nie kupiłem.

Czytając tematy na forum ludzi którzy pytali o stx mx-140 niektórzy polecają dorzucić grosza i dołożyć np. do sb 17 + sb 29.

No i prawidłowo :)

Na temat zwrotnicy i projektu TL z linków się nie wypowiem, ale do tych głośników warto dołożyć ;)

Z pewnoscia te glosniki sa warte zakupu, ale odpowiednia obudowa to najtrudniejszy temat. Szczegolnie TL. Nie testowalem tych glosnikow w TL, ale dostalem opinie, ze maja bardzo slaba wytrzymalosc mocowa w tak dlugich tunelach. Generalnie ten ruski projekt ma daleko do idealu.

No co cóż przetworniki może i warte ceny ale ja sam osobiście nie jestem wstanie zrobić do nich zwrotki i itp.

Jak ci się nie śpieszy to poczekaj ok miesiąca. Właśnie jestem w trakcie łączenia sb17nrxc35-8 + SS 913000. Głośniki powinienem mieć w tym tygodniu, wówczas rozpoczną się prace nad skrzynkami. A co z tego wyjdzie to się okaże. SB ma grać wstępnie w 20L. Ciekaw jestem jak sobie poradzi w dolnym zakresie.

Jak ci się nie śpieszy to poczekaj ok miesiąca. Właśnie jestem w trakcie łączenia sb17nrxc35-8 + SS 913000. Głośniki powinienem mieć w tym tygodniu, wówczas rozpoczną się prace nad skrzynkami. A co z tego wyjdzie to się okaże. SB ma grać wstępnie w 20L. Ciekaw jestem jak sobie poradzi w dolnym zakresie.
Dzięki, ale myślałem raczej o tweeterach w cenie do ok 200PLN.

Takie coś wygooglałem: http://techtalk.parts-express.com/s...-Acoustics-SB17NRXC35-8&p=1809177#post1809177

Ostatnia edycja:
Powrót