• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

SB Audigy2 Value powazny problem,prosze o pomoc

Reakcji
0
Mam taki problem nie wiem czy to wina karty czy softu,mianowicie w ustawieniu 4.1/4 przedni zestaw (pod zielonym wyjscie) gra znakomicie lecz po podlaczeniu go pod tylnie glosniki (czarne wyjscie) jakis dzwiek jest bez zycia duzo mniej sopranow i dynamiki. Ten sam zestaw (techcs su-500 i voyagery) podlaczalem do roznych wyjsc (zielony i czarny) i jest bardzo duza roznica miedzy wyjscie przednim i tylnim,moze ktos mial podobny problem i mi pomoze ?
pozdrawiam

mateusz, w programie od sba masz opcje kopiowanie dzwieku na tylne glosniki i balans pomiedzy tylnimi a przednimi glosnikami. Ustaw go po srodku, wybierz kopioewanie a nie te smieszne efekty poglosu i powinno byc ok.

Kopiowanie ? nie wiem za bardzo gdzie to jest speaker settings ?

[ Dodano: 2005-10-03, 20:43 ]
Dzieki juz znalazlem
pozdro

Najczesciej (przy wyprowadzeniu 5 jackow)
zielony - przednie
czarny - tylne
rozowy/czerwony - mic
niebieski - line in
zolty/pomaranczowy - central/sub (zalezy od karty) lub spdif

złoty - wszystko tylko ze ladniej :)

Powrót