Nie koncert życzeń -widzę jak ten temat drażni forumowiczów, a ja złośliwy nie jestem, więc i nie chcę ludzi denerwować. Moje pytania owszem -dla Was wydawały się dziwne/głupie, ale spowodowane były natłokiem czasami sprzecznych informacji. Przeczytałem temat o budowie linii transmisyjnej -ten niekończący się, na którym to zacząłem wątek, przeczytałem różne pdf'y znalezione w sieci jak i 3 książki drukiem pisane, dotyczące interesującego mnie zjawiska. Nie pisałem o rzeczach znanych, logicznych czy o tym co już wiem, bo o tym jest dużo w głównym wątku o TL. Szczerze? Żadne z przytoczonych tutaj pytań nie było mojego autorstwa. Sam byłem scepytcznie nastawiony do tych pomysłów o których pisałem, dlatego się pytałem, żeby zweryfikować wiedzę zdobytą gdzie indziej.
Inną kwestią jest to, że pytania były formułowane w ten sposób, że kwestie: "czarno to widzę", "kompletny brak wiedzy" itd mogliście sobie darować, ale jeśli poczuliście się bardziej dowartościowani to pisząc to ok, chociaz uważam to za nie w porządku i dlatego prosiłem o zamknięcie tematu. BTW -krócej, łatwiej, szybciej i mniej stresowo mozna było na te dziwne moje pytania odpisac tak/nie (przynajmniej niektóre)
Co do informacji przydatnych -było takowych 8 postów i nawet je sobie zapisałem, pozostałe dotyczą raczej tego o czym pisałem przed chwilą. Jesli moderator miałby chęci i czas to mógłby zostawić te 8 wartościowych wypowiedzi, ale wiem, że łatwiej usunąć wszystko, dlatego już nie chciałem proponowac przefiltrowania wątku.
Dziwi mnie tylko fakt nazywania pomocy pisząc przeważnie o domniemanej czyjejś niewiedzy.
Druga kestią, dlaczego myślałem o wyczyszczeniu tematu jest to, że przechodzę do fazy budowy i wszystkie eksperymenty będa pomierzone i będą miały się nijak do "Nie ma to jak zupelnie zieloni amatorzy biora sie za budowe skomplikowanych projektow..." i takich tam tekstów.
Pozdrawiam
@ LuSzTi -na nikogo sie nie obraziłem

Akurat Twoich postów w tych 8u rzeczowych jest najwięcej i za to tobie dziękuję

A wątek chce przeczyścić, żeby jak będę wrzuciał pomiary, projekty itp ktoś kto dopiero dotarł do wątku nie musiał przebijać się przez 5 stron "wprowadzenia". chodzi mi tylko o czytelność.