• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

SB17CAC35-8 + SB26CDC-C000-4 lub CRC NAC NRX MFC STC ADC 2,5 drożny - projekt by Branża

Jak wypadają przy Zephyr Le? Miałem dawniej 2.5 drożne Arya na MFC, najgorszy był w nich rozlany bas, środek też dla mnie dużo lepiej wypada z głośników nbac/cac.

Zephyry napewno lepiej zagrają.
Po 1 są 3 drożne na tej samej klasie głosników. 3 drogi zawsze lepiej zagra.
Po 2 samokrytyka zawsze się przyda z perspektywy czasu jak już lepiej poznałem wtedy nowe SB dzisiaj bym je inaczej filtrował
Po 3 Chłopaki z YB wiedzą co robią :)

Ostatnia edycja:
Uff...skończone! Jeszcze trochę i minęłoby 6 lat od rozpoczęcia budowy :oops: Niestety przez większość czasu paczki przeleżały w piwnicy, bo przez przeprowadzkę do mieszkania nie miałem gdzie nad nimi pracować a nawet jeśli nie byłoby gdzie ich słuchać...ale już mam gdzie a mianowicie grają sobie w salonie około 30m2, gdzie radzą sobie bardzo dobrze. Ciężko mi opisać dźwięk, bo nie słyszałem nic lepszego (wcześniej miałem monitorki na stx 14sk + pj), przeskok z poprzedniego zestawu jest ogromny i trafia w moje preferencje. Może bas mógłby być szybszy, ale z drugiej strony do plumkania w tle, taki misiowaty jest przyjemny do słuchania.
Jest to właściwie moja pierwsza konstrukcja i jest trochę niedociągnieć przy wykończeniu, natomiast nie rzucają się one bardzo w oczy. Na pewno doświadczenie się przyda przy budowie suba, która mam nadzieję, że pójdzie już szybko :)

Podziękowania dla:
autorów projektu - Zap Projekt i @marian
@cezarc za pomoc z wymiarami formatek
@daniel69 - za ochronę przed dziećmi :D czyli maskownice

Edit - zapomniałem dopisać - jest to wersja na NRX2 + ADC

g-4.jpg
g-5.jpg
g-6.jpg

Wesołych świąt!! 🎅🤶🎅

Ostatnia edycja:
Powrót