Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
To stojak, czy statyw a nie obudowa Fajny pomysł.
Ciekaw jestem jak uda ci się ogarnąć tę beymę bez żadnej deski. Masz jeszcze coś do kompletu co będzie grało basem? Czy robisz jakąś silną korekcję, czy jak?
Mam oczywiście. Suby na Peerless 830452 w zamkniętych obudowach 30l. Grają wystarczająco szybko, nadążają za Beymami. Suby grają wyraźnie ciszej niż beyma. Wyrównuję do 30Hz i trzeba dać 10dB korekcji w porównaniu do beymy.
Zauważyłem, że bas jest lepszy gdy suby grają w trybie mono. I nawet jeszcze lepiej gdy jeden ma odwróconą fazę. Pasmo przenoszenia jest najbardziej równe w tym przypadku ale trzeba dać jeszcze 4dB korekcji. Zamierzam zrobić 3sub żeby stało głośniej.
3 piosenki: Metallica - St Anger, Yucca - Aranjuez i First To Eleven - Attention
5 wariantów wzmocnienia:
Denon X3500W na wszystkie kanały
Denon X3500W na bas i mid + Carver TFM na tuby, pasywny filtr na tuby (mocno szumi)
Pioneer SC-LX57 na wszystkie kanały, pasywny filtr na tuby (mocno szumi)
Pioneer SC-LX57 na bas i mid + Carver TFM na tuby, pasywny filtr na tuby (mocno szumi)
Arcam AVR 400
Nagrałem przez Tascam DR-05
Oprócz Pioneer i Carver wymagają L-pada bo szum przez tuby nie przetrwania. Denon po względem szumu jest idealny: z 3 metrów cisza. Szum od Arcam słychać z 3 metrów ale szum jest cichszy i przyjemniejszy od Pioneer i Carvera.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.