• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ScanSpeak 3-way Discovery by Troels

A może projekt Yoshiego na Ushera 8948 i 9950 albo na 8945 i 9950? Powinieneś się zamknąć w 2 tyś z hakiem za całość, a jak Ci zależy na basie, to ten drugi głośnik potrafi zejść nisko, a brzmienie jak SS.

A jak chcesz dać 3 tys za głośniki to ja bym zrobił Zaph ZRT

Ostatnia edycja:
Jakies konkrety ? Troels mowi o tym tw jako nalepszy w tym przedziale cenowym według niego. Sredniaka tez bardzo chwali.

Wielu producentów chwali się, że mają to tamto czy nie wiadomo co najlepsze, pochylenie ścianki przeliczone w specjalnych warunkachze szczególnym uwzględnieniem koherencji czasowej sugeruję że dźwięk nas powali, a podczas odsłuchu okazuję się że to kompletna kaszana, Ja tak miałem słuchając monitorów serblinga na wzmaku luxman,a - krew z uszu. Najlepiej zawsze samemu to sprawdzić.

Trzy typy jak na razie:
1. Black Box humblehomemadehifi, głośniki 2000zl + tanie elementy do zwrotki.
2. Zaph ZRT, głośniki 2400zł, ale do zwrotki potrzeba mało elementów. Nie jestem przekonany ponieważ na innym forum większość negatywnie wypowiadała się o sporym litrarzu.
3. Projekt Yoshiego, 3-way na usherach
U troelsa też by się coś znalazło, bo projektów pełno, ale zauważyłem na tym forum panujący brak poparcia jego projektów.

Mogę prosić o dalszą pomoc w wyborze projektu kolumn do 3000zł ? Obecnie posiadam kolumny stx fx-300, myślę że kwota 3000zł wystarczy na zbudowanie czegoś dużo lepszego, w końcu dwa razy więcej pieniędzy.

Powrót