• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

"schowane nagłośnienie"

kupiłem wzmacniacz Helix DB FOUR i pojawił się problem:

Otóż ktoś wyciągnął z niego wyprowadzenie RCA przednich głośników :/ próbuję sobie sam je zrobic, ale "trochę mi nie idzie" - mianowicie przy każdym "załączeniu wyjść" (tj. zmianie stacji, zmianie piosenki) strzela z głosników :/

wzmacniacz napewno podpięty prawidłowo (przy podpięciu go pod wyjście tylnych głosników nie ma żadnego problemu). Podejżewam, że źle robię wyprowadzenie

I tu prośba/pytanie do Was - może ktoś mi napisać gdzie który kabel dać?

złącze na płycie głównej opisane "front preout"
wyprowadzenia (od lewej)
PL | AG | nieopisane (połączone z AG) | PR | FL | dwa złącza podpisane AGND | FR

ja podpięłem "+"pod FR/FL a "-" pod AGND

Wywaliło mi jedno zdanie :oops: bo pisałem to tez na innym forum. Oczywiście chodzi o wyjścia w radiu samochodowym - nie we wzmacniaczu - juz poprawiam poprzedni post

Pawel S., tak jak napisałem wyżej:

złącze na płycie głównej opisane "front preout"
wyprowadzenia (od lewej)
PL | AG | nieopisane (połączone z AG) | PR | FL | dwa złącza podpisane AGND | FR

ja podpięłem "+"pod FR/FL a "-" pod AGND

(radio pioneer deh-p6400r)

niemam pojecia o czym mowisz :???: albo dasz fotki albo nic nie pomoge
skoro tam powinno byc gniazdo to sygnal pownien byc OK. ja bym sie wpial jeszcze tuz przed koncowka mocy ale tylko tak dla testu

Powrót