• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

SEAS 27TDFC + ??

Reakcji
2
Tak ja w temacie, bede mial prawdopodobnie jutro tego seasa i teraz poszukuje wooferkow do niego, cena jaka moge dac to 600zl za wooferki, najpierw w planach byl u mnie monitorek(malo miejsca w pokoju bo juz mam kino na wolnostojacych) ale po namysle postanowilem ze moga byc tez i wolnostojace(gdzies je upchne:))
Z Takero troszke wstepnie rozmawialem i jak narazie sa 3 sztuki:
Peerless XG18WH-00-08
Usher 8935A
Vifa M18WO-09-08
chyba ze cos innego myslicie, np, ktorys seas??
ewentualnie cos mniejszego do monitorkow, Naped bedzie symek.

a i maly offtopic, ale nie chce zakladac kolejnego tematu, robie preamp o jiga i R9 ma miec 33K czy 3,3K bo slyszalem roznie.
Z gory dzieki za odpowiedzi!!

a tak, Takero faktycznie HDS, ale ten XG tez wydaje mi sie ciekawy!!
to co, wg was zamawiac??

hds, o niebo lepszy dół, gorsza średnica, ale wysoki pozwala na niski podział więc nie ma problemu ;]
XG łatwo napędzić i to jest fajne, no ale z 2 strony 1 calowa cewka ma ograniczenia ...

wiec puki co HDS, albo usher...
chyba ze inni sie wypowiedza, co do podzialu to jestem bardzo ciekawy jak wyglada on w praktyce oby bylo cacy;) zobaczymy jak zmontuje preamp do jiga
wlasnie czytam o HDS ale 180 co wy na to??

no tak usher tanszy a parametry ma porownywalne,
Takero sam o nim mowil jako pierwszym glosniku.
ale z drugiej strony, wyglad HDS jest przekozacki:)

HDS nie ociepla brzmienia aż tak jak usher, jest bardziej uniwersalny i z tego co słyszałem (tzn słuchając konstrukcji na tych głośnikach,a nie opinii :P ) hds ma fajniejszy dół.

jezeli ma fajniejszy dol, to dla mnie przemawia jak najbardziej za hds-em, bo srednice jak by nie patrzec moge pociagnac seasem. wiec chyba HDS ale to jeszcze przemysle. w razie czego piszcie opinie na temat doboru w razie gdyby ktos cos innego upatrzyl

Powrót