Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kombo napisał:Właśnie przeczytałem że seasy maja 176mm średnicy, a ja mam już ofornirowane skrzynki o szerokości 21(miało to być ostinato 2000). Trochę za szerokie mogą być..(niby 2 mm z jednej strony to niedużo ale przy takiej odległości może wyglądać do dupy).
kombo napisał:Chodzi mi tylko o to że przez mniejszą średnicę seasa(w stosunku do pierwotnego planu-m18wh(180mm srednicy) będzie dodatkowo większa przestrzeń między głośnikiem a krawędzią o 2mm. Żadnych ścięć i zaokrągleń już nie zrobię bo fornir jest położony, za dużo kasy na niego dałem żeby teraz od nowa robić( pozostało zrobić frezy i wyciąć dziury).
bawolek napisał:no i ..... 27tdfc faktycznie troche złagodniał
Tasior napisał:bawolek napisał:no i ..... 27tdfc faktycznie troche złagodniał
mnieto zastanawia jak wysokotonowka ktora jest zamknieta zmienia dzwiek po dodaniu wytlumienia w obudowie(kolumnie) :roll:
Wiedziałem że tak będzie ja jak pierwszy raz podłączyłem swoje to się przeraziłem brak basu a góra skrzeczała jak 10letni kogut na płocie ale nareszcze zaczy na grać normalnie już bez zmęczenia po godzinie słuchania.bawolek napisał:po dzisiejszej zabawie z wytlumieniem jest o no na dolnej tylnej i górnej ściance... (2cm gąbka o duzym spienieniu)
no i ..... 27tdfc faktycznie troche złagodniał....
toma085 napisał:brak basu a góra skrzeczała jak 10letni kogut na płocie ale nareszcze zaczy na grać normalnie już bez zmęczenia po godzinie słuchania.
przestań gadać takie bzdury i jak nie wierzysz to jak zbudujesz nowy zestaw to go pomierz i po powiedzmy 20-30 godz powtórz pomiary to będziemy gadać.pegelmesser napisał:To tlyko fizjologia sluchu a nie "wygrzewanie"
kondrax napisał:paldo, oj chłopie czytałeś poprzednie posty ? Chyba nie. Wykres przedstawia jak się zmienia charakterystyka dla rożnych szerokości i wysokości obudowy dla konstrukcji zapha i jaya. Mówimy o tych 22,8 - 21 czyli co kolega ma obudowe = 1,8 do 2 cm
md14 ma 9" Wide x 15.4" Tall w calach
i te dwa przykłady dla 8,5 i 38 cali
poł cala a zobacz jak się zmieniło na wykresie na szerokości ścianki.
cal= około 2,54 cm czyli pół 1,27 cm (9-8,5 cala= 0,5 cala)
cala kolumna tylko węższa jedna od drugiej teraz to na pół podzielić i wychodzi po ile na stronę węższa około 6 mm a wykres się o 1 dB przynajmniej w zależności od częstotliwości