• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Seicento vs. Car Audio

Znajdz mi tutoriala z budowy takich paneli to pomysle nad nimi, a pozatym nie siedze specjalnie w tematyce zywicy, włókna szklanego itp.

Rok 2003, silnik 1,1, 35tyś km.

półka
najlepiej ze sklejki wtedy jest sztywna, lekka i cienka!

wyjmuij orginalna, przyłóz do kawalka sklejki, mdf czy czegos innego i obrysuj, wytnij wyzynarka i beedzie ok, w sklepie motoryzacyjnym kupisz takie bolce którymi sie mocuje polke w miejsce orginalnych,

mi chodzilo o to ze dajesz jakies 10 na przód coaxiale + jakies same 16 basowe na tył w pólke
mozna sie zastanowic chociazby nad visatonem w 170 , tvm tylko ze male spl, stx 17 ale tez mam male spl

nawet nie musisz używać włókna szklanego itp,
możesz zrobić z mdfu, zaszpachlować i np skają okleić.

z mdfu tylko jak :>?, bedzie trzeba listwy dawac na rogi chyba ze znajdziesz mdf grubosci 100mm to mozna wyfrezowac

pare warstw i będzie ok :P
w końcu oni też to jakośrobią ;]
i nie sądze aby ich to krocie kosztowało ;]

Jak tam chcesz 100zl to nie duzo ale ja Ci dalej polecam dobry przod ;]
Pojedz gdzies i posluchaj dobrego przodu to sam zmienisz zdanie.

Dwie porządne elipsy w półkę i mocne radio (Panasonic CQ-DFX572N) - gra aż miło. Kuzyn tak ma w SCi gra świetnie - przy tak małym, bagażniku szkoda montować suba. Jak jeszcze do tego dorzucisz tweetery będzie naprawdę OK.

Co do radia to bierz pionka. Miałem okazję porównać 2 modele pionków w podobnej cenie i te na MOSFETach wychodzą o niebo lepiej.

Dzięki za doradzenie radia, na 95% je wezme.
Co do elips to niestety ale ładowanie w półke głośników odpada, nacztałem sie tylu negatywnych opini to tylniej półce że zrezygnowałem na dobre.
Co do paneli to znalazłem z wyprzedaży za 140zł wraz z przesyłką, cena w porównaniu z innymi panelami bardzo atrakcyjna.
Pozdro.

aryan, chodziło mi o wspaniałą wprost scene z wysokimi na przedzie a resztą pasma z tyłu ;]
ale fakt, takiego rozwiązania jeszcze nie slyszałem ;)

A taki głupi pomysł mi przyszedł :P
Jak by tak wsadzić w panel w boku 2 sztuki ARX-165-22/4, po obu stronach były by wtedy 4 takie głośniczki, czy ktoś przewiduje temu usawieniu jakiekolwiek istnienie, bo zaletą by była moc i i spl oraz ofcorso cena za 4 sztuki 110zł.
Pozdro.

Powrót