Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Z okazji świąt dostałem od kolegi "prezent"- uszkodzone głośniki lanzar max 124D. Miały być naprawione ale po demontażu widać, że jest to raczej bezcelowe...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
średnica cewki - 50,50mm
Wysokość uzwojenia - ciekawostka w jednej sztuce 20mm w drugiej 25mm 4 warstwy - głośniki wyglądały na nie rozklejane ale też jeden wyglądał na nowszy drugi na starszy.
Magnes:
1- 120x80x17 - mało ferrytu!
2- 110x~70x20
Nabiegunniki górny w przetłoczeniem ~10mm
Na plus:
- Ładny cover zasłaniający "bałagan"
- Ładnie pomalowany i w miarę sztywny kosz
Na minus
- budowa układu magnetycznego
- masakryczna rozbieżność w parametrach (jedna cewka 20 druga 25mm )*
- resor membrana
- estetyka wykonania
- i cała reszta
* nie wykluczam że głośnik mógł być naprawiany jednak jest to mało prawdopodobne bo nie wyglądał na "grzebany"
Lanzar, zawsze 'mlodym' mowilem by nie kupywali tych glosnikow, bo to jest tani zlom. Po tych zdjeciach, to nie wiem co mam powiedziec - syf jakosciowy pierwszej klasy, jakby ktos z odpadkow produkowal ten glosnik, tragediawiedzialem ze gdzies juz to widzialem
mam to teraz w naprawie!
to lanzar max124p [emoji14]
no wlasnie czarnych klejow jest bardzo malo na rynku :/ten przypomina Butapren, tyle ze jest czarny.
ale tutaj czy w ameryce?Skąd
kanada
szkoda że u nas takich brakujebardzo normalny facet ktory mowi o srebnych kablach i innych cudach jako kompletny nonsens.