Użytkuje daphila już jakiś czas na terminalu praim, o którym pisałem na początku...
podzielę się z wami wrażeniami
co do sprzętu:
1. zrezygnowałem z pendriva i kupiłem kartę CF 16GB x266 za 70 zł - muzykę po włączeniu terminala słyszę już po 6s

2. wyciągnąłem kartę SB audigi - ciągle były z nią problemy - aczkolwiek nie wiem czy jest ona do końca sprawna ... (allegro 14zł... jeżeli ktoś posiada taką kartę i ma chwile na test, uprzejmie proszę o informację czy działa z daphile)
3. karta sieciowa w terminalu praim (VIA VNT-6656) za cholerę nie łączy się z sieciami WIFI - jedynie można z niej utworzyć AP i łączyć się do urządzenia, wsadziłem inną kartę na USB i problem się rozwiązał - najprawdopodobniej jest coś nie halo ze sterownikami do tej VIA - może nowa wersja daphila problem naprawi
4. terminal cholernie się grzał - dopiero po ściągnięciu radiatora i posmarowaniu pastą problem się rozwiązał (po kilku godzinach słuchania temp 52'C)
co do oprogramowania:
1. po wejściu na:
http://daphile:9000 otwiera się strona logiteh squeezer box (daphile to tylko nakładka tego oprogramowania) - tam możemy ustawić dużo więcej niż w nakładce (np. język polski całej aplikacji)
2. co do słuchania muzyki - po ustawieniu odpowiednio daphila, obsługa jest banalnie prosta- chcemy słuchać rock, klikamy na gatunek muzyki, konkretnego wykonawce ->wszyscy wykonawcy -> konkretny artysta, chcemy losowo wybieramy losowo, chcemy lata 70-80 - wybieramy to w opcji
podsumowanie:
daphile to to czego szukałem, łatwo się nim steruje (smartfon, laptop, TV - wszystko co ma przeglądarkę internetową) - dźwięk naprawdę przyzwoity, łącząc to z terminalem jaki zakupiłem, mam sprzęt łądnie wyglądający, całkowicie cichy i wygodny, a podłączając CD mogę szybko ripować muzykę
polecam wszystkim daphile