• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

SHARP SX-8800 Ktos widzial?? Slyszal??

o tych wzmacniaczach jest tak duzo ze jak wpiszesz w google jego nazwe to masz czytania na kilka dni ;]

siedza tam STK co maja ok 200W
i nie mozna pod to podlaczy kolumn o mniejszej impedancji niz 8ohm :!:
podlaczenie kolumn 4ohm spowoduje powolna smierc tego scalaka. a oryginalnego w sklepach juz nie kupisz (podroby szybko sie pala)

No szukałem i nic sensownego nie znalazłem na temat jego grania

[ Dodano: 2009-11-30, 17:53 ]
Tylko by pokazać o co mi konkretnie chodzi.
Na razie chce tym napędzić trojdrogi na STX-ach a potem podpiąć pod to jakieś kolumny estradowe także na STX-ach bo planuje coś małego poskładać

maxxx222 napisał:
Na razie chce tym napędzić trojdrogi na STX-ach a potem podpiąć pod to jakieś kolumny estradowe także na STX-ach bo planuje coś małego poskładać
do tego akurat sie nadaja

Pawel S. napisał:
i nie mozna pod to podlaczy kolumn o mniejszej impedancji niz 8ohm

mozna podlaczyc ale trzeba uwazac z moca.

Miałem, testowałem, 2x es300 podpiete pod to, dodam ze testowalem tez suba na tych es300 pod uniampem, i glebszy bas, lepszy,mocniejszy byl na tych stk. Nie mowie ze byl glosniejszy, odnosilem poprostu wrazenie ze dzwiek jest pełniejszy.

Teraz napedza ten sharp axx1515 u kolegi, i dziala, po prostu nie katuje.

No tutaj nie byłoby problemu bo skoro to ma ok. 250 watt w 8 ohm to nie mam czym tego katować :lol: Tylko czy gra to ladnie i przyzwoicie?? I czy podepnę pod to dwie kolumny plus sub pasywny??

maxxx222, to ma 2 kanały i jakies tam 2 jeszcze suroundy czy cos, z tym ze nie udalo mi sie tego odpalic i watpie by to byly osobne koncowki.

Bo właśnie z tego co widziałem to ma 6 wyjść na kolumny. I tak myślałem by to kupić i nie pchać się w suba aktywnego tylko pod to podpiąć pasywnego dlatego pytam czy komuś się to udało :?:

Tasior napisał:
glebszy bas, lepszy,mocniejszy byl na tych stk.
miałem wersję 7700 sharpa i też stwierdziłem że basik jest głęboki i ciepły, ogólnie większość wzmaków na stk które miałem wydawała się mieć cieplejszy dźwięk...

a dla mnie bas z tego sharpa jest "pusty". W porównaniu do "malutkiego" denona pma-500V to niebo a ziemia na korzysc denona. Bas mocny i gleboki. takie jest moje zdanie. Kolega ma na sprzedaz ta koncowke.

Tasior napisał:
mozna podlaczyc ale trzeba uwazac z moca.
tak, mozna i nawet normalnie bedzie to gralo... ale gwarantuje ze tym zabiegiem wydales wyrok na te STKi ;)

maxxx222 napisał:
Bo właśnie z tego co widziałem to ma 6 wyjść na kolumny
fronty A i B to przeciez to samo - tak wiec masz tylko 2 kanaly
a co do 3 kanalu to nie mam pojecia...

Pawel S. napisał:
siedza tam STK co maja ok 200W
Dokładnie STK4050 II
:wink:

Kumpel ma całą wieżę z serii 7700(razem z kolumnami). Szału nie robi, ale jako budżetowe granie daje radę(wieża praktycznie za friko).

Powrót