• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Składanie obudowy... Silikon & Wikol

Reakcji
0
Witam
Mam takie pytanie a mianowicie czy sa jakies wady/zalety skladania obudowy na silikon???
Posiadam bardzo duzo silikonu i nie chcial bym zbednie wydawac kasy :)
Pozdrawiam i dziekuje za opinie

Co rozumiesz przez "składanie obudowy silikonem"? Chcesz je uszczelnić czy skleić? Bo do uszczelnienia nie ma problemu z używaniem silikonu.

Tzn tak... Obudowy sa poskrecane wkretami. Pomyslalem ze je rozkrece i bede kleil silikonem i skrecal na te same wkrety.
Czy moze poprostu zostawic skrecone i uszczelnic od srodka laczenia silikonem. Dodam ze wkretow jest dosc duzo.

Kolega to ma widze niezwykle pomysly. Nie trzeba ani wkretow, ani silikonu. Wystarczy jak skleisz obudowy dobrym klejem do drewna.

UWAGI MODERATORA
Przeniosłem do offtopicu. Nic ciekawego z tematu nie wynika, aby wisiał w tooll boxie..

Możesz skleić normalnym klejem do drewna a od wewnątrz porobić uszczenienia silikonem, jednak jeśli masz równo docięte płyty to w zupełności sam klej do drewna wystarczy.

Kurcze od lat się te Syfilikony ciągną a ludzie nadal Łajnem skrzynki smarują,.,,,
Mam taczkę ziemi czy ulepię z niej suba?
Skąd biorą się takie pomysły ? Nie mam pojęcia . Na siłe szukają o zrobić z zalegającym tałatajstwem ..
dziwne że nie budują sobie ludzie ścian z wody albo nie robią szyb z błota ....

Dobre a pozniej zakladacie tematy czy forum umiera :P
Nie mam nic do was ale widze ze krytyki tu nie brakuje.

Nikt go tu nie kazal popierac... wstarczylo tylko napisac ze to sredni pomysl lub nijaki.
Ale wiekszosc jak widze woli wypracowanie na glupi temat napisac niz komus pomoc. No ale i tak dzieki za info

Powrót