• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Skrzynia do MAGNAT XPRESS 10 (Tico)

Reakcji
0
Witam, o jakich wymiarach zastosowac skrzynie do MAGNAT XPRESS 10(obudowa zamknieta)? maxymalna wysokosc 27cm, szerokosc 40cm dlugosc u gory 38cm dol kolo 50cm. (maly bagaznik a chce miec jeszcze miejsce:))

ewentualnie moze polecicie inny glosnik lepiej nadajacy sie w cenie do 200pln

pozdrawiam

tez o nim myslalem ale jak slusznie zauwazyl takero, ten glosnik ma smiesznie maly magnes

leszczunio napisał:
maxymalna wysokosc 27cm, szerokosc 40cm dlugosc u gory 38cm dol kolo 50cm
no i niebylaby zla

Rozmiar magnesu nie jest tak bardzo ważny - jego właściwości magnetyczne odgrywają chyba większą role :?:

Ten RFZ2408 to tylko 20cm.

ja bym się skusił na MDSa 08, do tico idealny, mała buda, niskie zejście, potrafi kopnąć, idealny rozmiar. Same pozytywy, a swoją klasą rozwala tego RFa bez dwóch zdań ;]

Tylko ten mds 08 kosztuje 300pln + 602 za 270pln to daje juz 570 a chcialem sie zmiescic w 500 z buda.

krzyhoo9, no nie spodziewalem sie...
lanzar VS MDS?? :???: cos chyba nie na miejscu porownanie

Jednak ten intertechnik troche za drogi jest (tico to tani samochod wiec i nie za drogi ma byc sub) myslalem jeszcze nad mivocem http://www.allegro.pl/item270896228_mivoc_awm104_nowosc_nastepca_bsw.html

tylko nie wiem czy wzmacniacz cp602 da sobie z nim rade, biorac pod uwage maxymalna wielkosc obudowy wysokosc 27cm, szerokosc 40cm dlugosc u gory 38cm dol kolo 50cm, chodzi mi o to aby bas byl dosyc gleboki (slucham rapu) a nie zeby mi dudnilo i slyszeli mnie ze 100metrow

pozdrawiam:)

pare godzin temu UKA troche mi o nich napisal. ma 2szt w 40 litrach wiec po 20litrow na glosnik strojone w okolice 40Hz. glosniki niby maja po 120W ale 120W uniamp okazal sie niewystarczajacy...
glosniki zjadaja AXXy!! sa glosniejsze od "kwadratowego" ravelanda i nizej schodza ale jakby im kontroli troche brakowalo...
co ja bede pisal, niech UKA sie wypowie

tez bym wzial mivoca

[ Dodano: 2007-11-30, 19:39 ]
Pawel S. piszesz, ze kontroli brakuje, hmm, u mnie jest 380W wiec moze sprobowac?

Pawel S. napisał:
ooo dobrze ze mi przypomniales. UKA ma na zbyciu 2x8" mivoca z tej serii http://www.allegro.pl/ite...od_ss_lodz.html
sobie zostawia 2szt i 2 sprzedaje za nico ponad 100zl/szt

No własnie się poważnie zastanawiam czy jednak ich nie zostawie, bo 2 pójda do auta, a ten sub chyba zostanie u mnie :D

Właśnie od dziś testuje 2x XAW210HC w 40l b.r. strojenia jeszcze nie mierzyłem, ale jest ok. 40Hz. Po weekendzie zrobię pomiary. Może nie tyle brakuje kontroli, wydaje mi się, że to przez to wysokie strojenie. Na dniach będę go testował w samochodzie. Teraz sub działa pod Uni ampem w stereo, czyli każdy głośnik ma 1 kanał. Trzeba przyznać, że robi niezłe zamieszanie w pokoju 20m i do tego jest całkiem muzykalny.
Nie mogę się doczekać aż przetestuję 30 z tej serii... :twisted:

Powrót