• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sls 12" Obudowa

Reakcji
1
Podałem moje wstępne dane jakie chcę zrobic dla obudowy sls 21" zagra w konstrukcji 3 way. Poptrzebuje dobrego impulsu do techna. czy moje wyliczenia moga byc????

[ Dodano: 2005-03-13, 20:27 ]

Załączniki

• bez_tytu_u_763.jpg
    bez_tytu_u_763.jpg
    49.6 KB · Wyświetleń: 0
  • bez_tytu_u2_141.jpg
    bez_tytu_u2_141.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 0
  • bez_tytu_u3_142.jpg
    bez_tytu_u3_142.jpg
    44.4 KB · Wyświetleń: 0
za duza buda !! polowe tego to swiat !! zapodasz mu 100W i rozwalisz glosnik zero wytrzymalosci mocowej to tak jak by gral prawie bez obudowy

Do techna to ja proponuje mala obudowe wysoko strojona co da bas podkreslony i dynamiczny bez zbedengo buczenia. Zreszta najwazniejsza obudowa dlugosc rurek potem sam mozesz sobie dobrac.
Dokladne informacje na temat obudowy do tego glosnika sa na www.akustyk.com.pl

Ja siedzialme nad tym glosnikiem troche czasu i potem z Questerem konsultacje przeprowadzilem i ....close 80litrow f6 32Hz i w domu rozpierd.... :).

spoko, a swoją drogą opisz nam swoje wrażenia przy odetkanym br i co sie zmienia po zatkaniu go? ten peerless 263 to bardzo ciekawy głośnik- jedni polecają go do closed, inni do br. napisz co i jak bom bardzo ciekaw...

w zasadzie to w jednej i w drugiej konfiguracji bassu z natury jest za duzo ...prosciej zrobic Br. i go zatkac a do filmow odetkac... ja mam bardzo slabo umeblowane mieszkanie stad raczej preferencje do zatkanego i tak pod scianami ...tak jak jest kanapa ...mam takie pobicie ze sie nie da wytrzymac na jego pelnych mozliwosciach.
co punktualnosci to jest w sam raz nie za szybko nie za wolno ..osobiscie nie lubie takiego bardzo punktualnego za suchego... jak sieknie to w calym pasmie i tak dlugo ile potrzeba.
raczej tlusty.

jezeli chcesz dobry impuls to tylko zamknieta ja tez mam SLS10 w br ale czesto go zatykam

Domino-> jakiej wielkości masz obudowę i czym zatykasz (chyba niue wykłą gąbką) ?? masz jakieś foto ??

55litrow nie pamietam teraz na ile dokladnie strojona a zatykam gąbką ale dlugą na całą rurę br

jakbym juz mial SLS 12 to bym sie pobawil z nim w 40close i korekcja

PS. ciekawe jak sie sprawuje nowy sls15

Powrót