• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

sonic 12 +...

szczególnie że jakbyś w sprawie drugiego zagadał do Irka to możliwe że mógłby go załatwić zdecydowanie taniej :)

na razie trwa aukcja ale mysle ze pojdzie do 100 funtow.co do carpowera to nie mam do nich dostepu bo siedze w angli a tu nie znalazlem ich deelera;/ a nie zameczy mi ten wzmak mojego glosnika??

[ Dodano: 2008-05-26, 20:23 ]
a mozna prosic pana IRKA o kontakt na priva w sprawie tego monobloka z carpowera??bo ja znalazlem kilku IRKOW i nie wiem ktory jest ten DOBRY pan IREK :mrgreen: pozdrawiemai dziekuje.

jest slabszy od carpowera :/ ale i tanszy
jak masz zamiar wrocic do polski w niedlugim czasie to szybko zagadaj z irkiem to moze ci go taniej zalatwi

no wlasnie na polske sie nie wybieram.zastanawiam sie nad tym monoblokiem carpowera tylko jest ryzyko z wysylaniem sprzetu paczka do uk.paczki gina :neutral: szkoda bylo by kur... z poczty taki prezencik zrobic :???: mam jeszcze jedno pytanie.bo tak szczerze mowiac to ten moj stary carpower 1502 spalil mi sie ostatnio.wszystko chodzilo dobrze az pewnego razu podczas odpalania auta uslyszalem gluche pukniecie z glosnika i dupa :???: popalilo bezpieczniki we wzmaku.zmienilem na nowe i dalej je jara.wzmak sie nagrzewa i skwierczy w srodku.bezpiecznik na kablu zasilajacym caly.kondek dziala.podlaczalem wzmaka bez kondka i tez lipa.ma ktos jakies wytlumaczenie na to??

alex24, ostatnio te wzmacniacze lubia sie sypac... ja bym zaczal od sprawdzenia przetwornicy...

napewno bylby lepszy od 1502. szukam info czy ten wzmacniacz obsluzy 1ohm. wtedy moglbys podlaczyc cewki rownolegle. ale wszedzie te samo info :|

czyli wyciagnal bym jeszcze wiecej mocy?? :mrgreen: tak czy siak skoro jest lepszy od carpowera to chyba go kupie a z cp jade jutro do servisu.a czy moglbym go pozniej uzyc jako wzmak do przodu??dodam ze na razie mam orginalne glosniki i niczego jeszcze nie wybralem...

moze to malo pomoze ale kable daj najgrubsze jakie wejda w terminal we wzmacniaczu. a co do bezpiecznika to na specyfikacji widze ze on ma zabezpieczenie 150A. takie bym tez dal na kablu

wlasnie rozpakowalem wzmacniacz :cool: no i zaczynaja sie schody :neutral: w istrukcji dolaczonej do wzmaka jest schemat instalacji zalecany przez producenta.w schemacie tym producent wymaga 140 A alternator(ja mam 120A) ,dodatkowy akumulator i trzy bezpieczniki 150A na przewodzie zasilajacym.zalecaja rowniez dodanie dodatkowej masy z akumulatora... i co teraz panowie?? czy zamiast drugiej baterii moge uzyc kondka(carpower cap-10 1F)??czy moj alternator to pociagnie??

Powrót