• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Sound Blaster - jakie najlepsze stery..

• Autor wątku Autor wątku Dave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam!
Jak w temacie... Jakie wg Was są najlepsze stery do Sound Blaster'a.
Wczoraj zakupiłem Sound Blaster LIVE! 5.1 , model SB060 i w tej chwili testuje sterowniki KX.. W sumie bardzo ładnie to chodzi.. W porównaniu do integry to niebo a ziemia.. Jednak chce z tego LIVA'a wicisnąć ile się da i tu pytanie do Was..
Pozdro
Dave

hmmm moze ktos powiedziec jak uruchomic kxy ? mam je zainstalowane ale chyba dzialaja tylko z najnizszego poziomu - bo mixera nie potrafie wlaczyc...

Budzik, a jaki problem używać SW na KXach?
Wystarczy sie troche znać i dobrze wszystko pospinać :P

niewiem , tak mówią, ja mam 2 rodzaje sterów ;) kx szit do słuchania i zwykłe ale nie oryginalne tylko takie .... jakieś inne z fajnym menu, i wogóle git malina :)

StuffX, wlacz akceleracje sprzetowa dla dzwieku.

a odnosnie pytania....
Oryginalne stery - wieksza kompatybilnosc w grach, wsparcie dla nowych efektow (w przypadku starego SBLive to raczej mozna pominac)
KX-y - lepsza ergonomia, wieksze mozliwosci konfoguracji, mniejsze obciazenie dla systemu, mozliwosc uzywania programowego encodera ac3.

Ja dodam że kX ma sporo fajnych żeczy, których nie ma co szukać w oryginalnych sterach. W kX DSP jest np generator(sinus, prostokąt, trójkąt) różnego rodzaju filtry LP, HP, BP, koretkor graficzny, procesor dynamiki, i sporo innych.

coolombo, jak to sie wlacza :) - mam KX ale jak juz mowilem nie widze nigdzie dodanych programow do korzyatnia z dodatkowych opcji w nich....

StuffX, 2x w setup, dalej, dalej, akceptuje, instaluj, zgadzam sie, +- kilka dalej i to powinno byc wszystko.

Napisz jaki jest problem to wtedy moze sie da cos z tym poradzic

no wreszcie udalo mi sie uruchomi te KXy - choc nie obylo sie bez wymiany sprzetu

chcialbym podziekowac wektorowi za pomoc!

p.s.
czy aby najefektywniej wykorzystac stery w stereo wystarczy
korzystac z dostepnych w programie ustawien ?

Powrót