Panowie mam pytanko a nie wiem gdzie napisać, tematu nie chcę zakładać. Otóż mam telefon SE Xperia Mini pro, gdy podpinałem zwykłe pchełki z 3pinowym jackiem wszystko ok. Ostatnio kupiłem sobie słuchawki do lapka, Fischer Audio z miciem na kablu i 4pinowym jackiem. No i tu już pojawiają się jazdy. Otóż początkowo nie chciało mi to w ogole działać, android twierdził że nie zna takiego akcesorium. Dzisiaj (po chyba miesiącu...debil) przypomniałem sobie, że w etui jest jeszcze jakaś przejściówka 10cm z jacka na jacka (z czego w pierwszy dzień się śmiałem bo nie trybiłem co mi to ma niby przedłużyć). Podpiąłem przejściówkę, wpiąłem do SE, android rozpoznał zestaw słuchawkowy, puszczam muzykę i...prawa słuchawka gra całym pasmem lewa nie. Podpinam pod przejściówkę pchełki, to samo. Poszedłem dalej i wpiąłem słuchawki z przejściówką pod kompa - tutaj totalny chaos - lewa gra trochę, prawa jeszcze ciszej, takie jakby tło. Czy ktoś jest mi w stanie to wytłumaczyć, tzn ja wiem że to jest wina niezgodnych pinów w gnieździe i jacku, ale dużo pomógłby mi schemat gniazda w SE, tzn gdzie tam jest mic, masa i kanały.