• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Rozbierana sesja Sony DTC-57ES

Jeśli ktos za niewielkie pieniadze szuka przyzwoitego DAC'a to naprawde warto sobie zainwestowac w taki magnetofon

wejscie optyczne i cyfrowe coaxial, jakość jak przystalo na wysokie modele Sony ES, jak dobrze pamiętam siedza tu te same kostki co w wysokich modelach sony CDP ES

Bardzo dobra sekcja zasilania, mozna taki odtwarzacz kupic uszkodzony mechanicznie, do roli DAC'a nie potrzebuje kasetki

Ogromna, zrodlo jest tak samo wazne jak kolumny, wzmacniacz

Jeśli zrodlem u Ciebie jest komputer i masz wyjscie coaxial to warto, warto rowniez jesli masz odtwarzacz to puscic go po optyku.

W komputerze mam kartę dźwiękową oddzielną dla wzmacniacza jest to Creative SoundBlaster Sb0570.

ale masz na plycie glownej wyjscie coaxial?

karty to nie maja zadnego startu, ja juz to przerabialem, audiotraki, soundblastery, emu, xonary dx, w sumie najlepiej wypadl studyjny Terratec, ale nie pamietam jaki to byl model cos z 64 w nazwie.

... Gwizdek można zrobić z żywicy nałożonej na kieliszek od szampana te plastikowe jednorazowego użytku i potem dopracować a na front. Też nam pomysł ponieważ jeżeli zastosujemy f5 lub f6 to trzeba zakryć mocowania resora,gorzej w gwizdkiem bo odległości za duże trza by nowa zwrotke robić ale ja nie nam sprzętu do tego, boki. Gruba sklejka i mat lub wykończenie w zamszu lub skóra jak kto woli i po kłopocie...

ale masz na plycie glownej wyjscie coaxial?

karty to nie maja zadnego startu, ja juz to przerabialem, audiotraki, soundblastery, emu, xonary dx, w sumie najlepiej wypadl studyjny Terratec, ale nie pamietam jaki to byl model cos z 64 w nazwie.

Tak, mam wyjście coaxial na płycie głównej.

Tylko mnie zastanawia jedno czy tak naprawdę jest duża różnica bo jakoś nie przekonuje mnie zakup kolejnego klocka :p

Roznica jest duza nawet w stosunku do Sony CDP-970 ktory jest juz moim zdaniem porzadnym odtwarzaczem CD.

Kwestia tylko czy Ty wychwycisz te roznice, chociaz moim zdaniem wystepuja one w kazdym aspekcie.

Po przesiadce z niższej klasy wzmacniacza na Es'kę odczułem kolosalną różnicę :)

Ty sie martwisz o trzeciego klocka, ja mam ich poki co 14, dzisiaj w swoim pokoju musialem inaczej je poustawiac aby zlozyc 2 kompletne systemy audio, stad tez przy okazji rozebralem DTC.

... Szkoda że ten f 6 nie ma faktury jak kewlar ,stare stx-y miały taką ale już ich nie ma ,zostanie tylko wymiana stożka fazy i mamy ...
urupabeq.jpg

Powrót