Nie na temat...
o co pytałeś bo chyba nie doczytałem ... | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
o co pytałeś bo chyba nie doczytałem ... | ![]() |
pomiar bliski nie wyłapał wszystkiego bo też był bramkowany.
- Wiem ... Dla mnie to jednak różnica. Co widzisz złego w tym że nie odwracam Fazy na wooferach ??.Ale jak moze grać inaczej jak to 100% ten sam sygnał?
- zrobiłem pomiary dla Was Takie jak prosiliście. Pokazane na jednym wykresie jak prosiliście. Chcieliście pokazać mi nieprawidłowości więc proszęA po co pomiar bliski bramkowac?
- zrobiłem pomiary dla Was jak prosiliście. Chcieliście pokazać mi nieprawidłowości więc proszę
Może ja źle zrozumiałem Ale to akurat bez różnicy w tym wypadku poza niuansami.ale chyba nikt nie prosil wyraznie o bramkowanie bliskiego pomiaru. Chyba ze gdzies mi to umknelo?
- Nie wiem ... ale na pewno mogę zapytać jak kolumny do Niego wrócą.Tak przy okazji zapytam z ciekawosci
A przemyslales, czy napewno sie oplaca taki wysilek, zeby zobaczyc ja na szpilkach w kiecce?Najszybciej kaloryfer zrobisz, jak zmienisz diete
![]()
- Nie wiem , Nie znam sięto pewnie bym je zelkotem pryskal, tak jak to robi Wilson. Pozniej na to podklad i baza i lakier
zerknij sobie jak ciekawie odznaczają się rezonanse w niewytłumionych komorach o kształcie walca / jajka
- Wiem ... Dla mnie to jednak różnica. Co widzisz złego w tym że nie odwracam Fazy na wooferach ??.
I początkującym Diyowcą radzę iść inną drogą niż odwracanie na nich Faz.
O takich sprawach można gadać długo tak samo jak o wpływach jakości elementów RLC na brzmienie. Niby w pomiarach bez zmian a jednak coś zmieniają.
Najszybciej kaloryfer zrobisz, jak zmienisz diete
czy gra gorzej czy lepiej nie wiem - nie próbowałem.Pisałem że nazwijcie to moją Fanaberią. Uważam że lepiej odwrócić polaryzacje wysokotonówki lub wcale niż woofera. Dla mnie gorzej gra po prostu ( może to autosugestia ). Nie widzę jednak żadnego problemu w zaprojektowaniu filtracji gdzie bawienie się w odwracanie faz nie będzie potrzebne.
Zapisałem się na crossfit
I założyłem z koleżanką z pokoju, że jak do września będę miał kaloryfer to ona przyjdzie na wysokich sexi szpilkach i w zwiewnej kiecce.
A ona tak nienawidzi chodzić i nie chodzi wcale![]()
Tak sie składa, ze akurat amplitunery maja sterowanie odległością czyli płynna regulacja czasu/fazy na kazdy kanałale zastanowił bym się nad kompatybilnością. bo jeśli ktoś ma w pomieszczeniu tylko system stereo to nie będzie problemu, ale jak ktoś do tego dostawi głośnik centralny i efektowne to się zaczną problemy z powodu niewłaściwej polaryzacji. a jak do tego ktoś dostawi suba , to się nagle okaże że basu ni ma, nie każdy sub ma zmianę polaryzacji lub płynnej regulacji fazy . jednym słowem sporo problemów. dlatego myślę że bezpieczniej jednak jest nie odwracać polaryzacji.