• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Mam wątpliwości odnośnie odkurzacza sprzedawca pisał że w 100% sprawny ale praktycznie nie ciągnie, silnik pracuje poprawnie nic nie jest zapchane. Jedyna rzecz która budzi wątpliwości to turbina czy jak to się nazywa.

Odkurzacz to einhell th vc 1820s porównując do karchera wd 3.300 którego używam w pracy to nieba a ziemia. Juz nawet zwykły odkurzacz domowy ma z 5razy większy ciąg. Orientuje się ktoś albo posiada jakiś odkurzacz einhell czy to tak ma być?

Niestety akustyki póki co nie sprawdzam - zmuszony jestem ograniczać się do słuchawek, bo moja żona ma kompletnie inne preferencje muzyczne od moich ;)

Ale podejrzewam, że powinno być OK. Wszystko dookoła wypełnione jest wełną mineralną, więc raczej nie powinno dudnić, bo te najniższe częstotliwości będą pochłaniane. Do tego sufity są połamane jak kadłub F117, co pewnie też działa in plus na resztę pasma... Kiedyś to w końcu sprawdzę i zdam relację :)

Ja bym się tylko na twoim miejscu stropu obawiał. Takie wszelkiej maści niemonolityczne (z kleinem włącznie) to straszna membrana. Izolacja niewiele pomaga. Już jakikolwiek gęstożebrowy lepszy.

Kawał roboty Dabyl, takie remonty po pracy kosztują kupę zdrowia, trzeba mieć mnóstwo zapału i cierpliwości. Bardzo fajnie wyszło i aż się prosi o to żeby jakąś muzykę tam wstawić. Będziesz mówił wolną rękę co do rozstawienia grania?

Mam wątpliwości odnośnie odkurzacza sprzedawca pisał że w 100% sprawny ale praktycznie nie ciągnie, silnik pracuje poprawnie nic nie jest zapchane.

poniżej turbiny powinna być puszka z kulką :D zobacz czy się tam ta kulka nie zablokowała :)
przynajmniej u mnie tak było :D

WSIOK ŻYWEMU NIE PRZEPUŚCI

Zapodali w okolicy
Że te WSIoki wielkie draby
Taki nawet z szubienicy
Wymiętoli katu babę

WSIok żywemu nie przepuści
Bo już taką ma naturę
Jak mu żywe zajdzie drogę
Martwe będzie wnet a juści

Jak nam kiedyś powiadali
W SKOKach szmalu pełne morze
To my zaraz nura dalim
I łowilim co kto może

WSIok żywemu nie przepuści
WSIok okazji nie zmarnuje
Jak się żywe napatoczy
Dłużej już nie podskakuje

Gdy walniemy litr stolicznej
I na obchód jedziem kraju
To nas zaraz jakoś liczniej
Wiejskie głupki przywitają

WSIok żywemu nie daruje
Bo mołojec jest morowy
Nawet kiedy byk słabuje
To zapłodni chłopom krowy

Kura to jest lotne ciało
Choć nie wzbija się w przestworze
Pewnie siły ma za mało
Ale gdakać pięknie może

Tylko często potrzebuje
Być macana prze fachurę
Wtedy raźnie pogdakuje
I zadziera kuper w góre

WSI-ok wymaca wszystkie kury
I zapłodni co się rusza
Potem ognia da z dwurury
Do wszystkiego co się rusza

https://www.youtube.com/watch?v=zWhVc7YO4Jg

Jadą w telewizji na Dude , oczywiście jest straszenie pisem , pojawiły się prowokacje dla uzasadnienia że normalni ludzie będą zagrożeni ze strony ,,tych dziwnych ludzi,,.
I mogą przestraszyć szczególnie tych starszych , nie używających internetu , nie wiedzących że politycy ,,po,, prawdę mówią tylko w knajpie przy wódzie ,w swoim towarzystwie i całkiem inaczej niż oficjalnie.

I dobrze ze straszy. Normalnie myslacy rodak, powienien albo nie isc na wybory, albo isc i oddac glos niewarzny.

zobaczymy co dalej będzie z kukizem, może się uda oderwać te świńskie ryje od koryt.

- - - - - aktualizacja - - - - -

teraz wolę Dude niż komora.

Wg mnie sie nie uda
Sami widzicie, ze sa nie do ruszenia
W cywilizowanym kraju partia takich gości jak ci z nagrań w restauracji była by spalona
A co u nas?

PM zgadzam sie

Z mediami to prawda
Od zawsze tak było
Nawet na podstawie forum mozna zobaczyć "wypromowanie" pewnych produktów

Wiec albo cos znajda na Kukiza albo beda chcieli z nim koalicji
To nieuniknione

Wg mnie sie nie uda
Sami widzicie, ze sa nie do ruszenia
W cywilizowanym kraju partia takich gości jak ci z nagrań w restauracji była by spalona
A co u nas?

PM zgadzam sie
U nas będzie nowa partia, po cichu przejdą do niej, wszystkie zło zwali się na rządy po i będzie niby wszystko od nowa i cacy

oddac glos niewarzny.

Panowie a co w ogóle mówi konstytucja odnośnie głosów nieważnych. Tzn czy w drugiej turze wygrywa ten kto ma więcej czy trzeba mieć ponad 50%. Chodzi mi o sytuację, w której załóżmy 15% głosów to nieważne i panowie nie mają szansy na 50%.
Co wtedy ? 3 tura ? Jeśli tak, to raczej nie ma sensu oddawać głosu nieważnego, bo przyczyni się to tylko do następnych wydatków, w postaci przedłużonej kampanii i obsługi wyborów.

Ale fakt, faktem że głosować nie ma za bardzo na kogo.

Powrót